VW Lupo

22 Mar 2010, 14:51

Mieliście styczność z tym autkiem? Szukam małego i zarazem ładnego autka i muszę przyznać że Lupo przypadło mi do gustu.
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

22 Mar 2010, 16:56

Typowo miejski 4-miejscowy pojazd ,z tym ze dorosłe osoby mają w miare wygodnie tylko na przednich fotelach.Mini bagaznik-to duży minus.Za to bardzo oszczędny motor TDI 1.2(śr.zużycie paliwa to 3l/100km)to plus.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

24 Mar 2010, 13:56

fuckir napisał(a):Mieliście styczność z tym autkiem? Szukam małego i zarazem ładnego autka i muszę przyznać że Lupo przypadło mi do gustu.

Zależy też na jakich trasach chcesz go używać. Jeśli chodzi o jazdę w mieście (np. do pracy i z powrotem albo na zakupy) polecam jeśli jednak chodzi o dłuższe wojaże polecam większe autko.
Magnum
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

05 Kwi 2010, 16:53

1,2 TDI to główny minus a nie plus jeśli chodzi o to auto :razz: Jak już to lepiej 1,4 TDI szukać.
kla
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

06 Kwi 2010, 10:03

Kolega ma 1,7 SDI z 2002r.
Całkiem niezle napędza to auto mimo braku turbiny ,a spalanie oscyluje w granicach 4,3-4,5l.
Z tym,że auto to nie było w polskiej sieci dystrybucji.
Jak dla mnie za malutki kuferek i rejestracja 4 osoby...
Jak dla mnie to lepsze rozwiązanie za podobne pieniądze to Polo...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Kwi 2010, 18:29

kla napisał(a):1,2 TDI to główny minus a nie plus jeśli chodzi o to auto Jak już to lepiej 1,4 TDI szukać.

Mozesz to kolego rozwinąć,bardzo mnie ciekawi co tak cie martwi?Bo ja uważam ze skoro jest to typowo miejski pojazd i zalecany jest jako drugi samochód w rodzinie to niskie spalanie jest jego zaletą.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...
    Jak Toyota nauczyła świat wydajnej produkcji
    Toyota stała się pierwszym producentem na świecie, którego roczna produkcja przekroczyła 10 milionów aut. Toyota Corolla – samochód, który zmotoryzował japońską klasę średnią – jest ...

11 Kwi 2010, 10:43

Wadliwy automat, koszt naprawy jest bardzo drogi, a ryzyko spore w przypadku używek. Może sam silnik nie jest minusem, ale był dostępny właśnie tylko z automatyczną skrzynią biegów(wersja 3L).
kla
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

13 Cze 2020, 02:04

Posiadam to autko od 4 lat i nie zmieniłam bym na inne za mln dolares .....
NIEZNAJOMA
Nowicjusz