A4 b5, Mondeo MK3 czy Carisma?

10 Wrz 2013, 22:52

Witam.

Od długiego czasu planuje zakup samochodu, ale idzie mi to średnio, bo niestety, za dużo jest możliwości i za małą mam wiedzę na tematy motoryzacyjne, by samemu, bez pomocy na coś się w końcu zdecydować, dlatego właśnie zwracam się do Was.

Mój budżet to 8 - 10 tysięcy. Jak widać mam swoje 3 typy: a4 b5 98 - 99 rocznik, Mondeo i Carisma 2000 - 2001, bo mi się po prostu podobają. Samochód do eksploatacja miejskiej, koniecznie pięciodrzwiowy, miło by było, żeby na prostych odcinkach drogi nie zdychał ;) Co powiecie o tych wozach? Wady, zalety? Co byście brali na moim miejscu? A może macie jakieś inne typy? Czy z moim budżetem da się kupić zadbane egzemplarze tych wozów?
Delo
Nowicjusz

Auto: brak

10 Wrz 2013, 23:02

Mondeo Mk3 za ta kasę będzie totalnym złomem
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Wrz 2013, 07:05

O A4 po 98roku też bedzie ciezko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Wrz 2013, 12:00

Czyli wychodzi na to, że powinienem szukać Carismy, tylko pytanie: czy warto?
Delo
Nowicjusz

Auto: brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...
    Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...