Adi A3 1998 czy też Ford Fokus 2003

06 Lis 2010, 15:59

Na pewno ja też nie byłem zbytnio za tym audi dla mnie głównie liczy się rocznik. Ponieważ dużo jeżdżę ponad 30 tysięcy w ciągu roku. Potrzebuje auta "niezawodnego " taniego w eksploracji i pojemnego. A ta renówka mi to zapewni. A tak na marginesie nad kupnem auta nie decyduję tylko wiedza (chociaż jest to ważne) lecz szczęście. W aucie nikt nie siedzi i nie wie co w danym modelu może się zepsuć . Można się jedynie opierać kierowcach użytkownikach danego auta
Grzesiek1965
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

07 Lis 2010, 11:40

W temacie pisze, że chodzi o A3, a podawany jest link do A4.
-silnik na korzyść Focusa, 2.5 TDI jest awaryjny i kosztowny w naprawach. Po prostu fachowcom w Niemczech nie wyszedł jeden silnik, choć 1.9 TDI we wszystkich odmianach są jak najbardziej OK.
-korozja - na korzyść Audi. Focusy rdzewieją i nic się na to nie poradzi, można z tym walczyć, wydając pieniądze.
-właściwości jezdne - powiedziałbym, że Focus, ale Focus godny uwagi był w wersji hatchback, w wersji kombi trudno porównywać. Audi z napędem quattro z pewnością jest lepsze.
-rocznik tutaj też ma znaczenie, 5 lat eksploatacji samochodu to bardzo dużo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...