Witam panowie, jakies 2 lata temu przymierzalem się do 335i albo Gulfa 7R, ale niestety priorytety sie pozmienialy jak i budżet
![Szczęśliwy :D]()
Stoję przed wyborem jakiegoś szybszego autka do 80K pln, dylemat jest dość spory, bo sporo sztuk mam na oku.
Głównie dojazdy do pracy, czasem w weekend jakiś dłuższy wypad, trasa do pracy cykl mieszany, ocenilbym na 50/50, miasto i obszar pozamiejski
F30 330i - raczej po jakimś dzwonku z USA w tym budzecie
Alfa Giulia 2.0 280 Q2/Q4 - Q2 oferowane tylko w USA, ale też większość w budżecie zza oceanu jak 330i
WRX 2.0 268 - auto niedostępne w EU, większość sztuk z USA (oczywiscie manual)
I30N - górne widełki budżetu
C350 W204
Golf 6r DSG
Generalnie rozważam wszystko co ma więcej niż 200 koni, nie ma silnika jak bidon 1.4 1.6. Bardziej w stronę automatu, jak coś w manualu, to troszkę więcej mocy.
Rozważałem jeszcze A3 8V albo S3 8V (wiadomo, że budżet na krajowe nie pozwala) albo Golfa 7r w manualu, ale za dużo naoglądałem się filmików z remontami pieca za 30k pln i trochę mnie to odstrasza.
Aktualnie od paru lat poruszam się Civiciem VIII, nie liczę, że samochód będzie na podobnym poziomie jak chodzi o brak usterek mechanicznych, ale liczę, że więcej będzie jeździł niż stał w serwisie, bo z nową motoryzacją różnie bywa.
Szukam głównie fajnego, żwawego daily, bo o ile problemów z awaryjnością nie mam, to żwawość czy też żywiołowość tego silnika pozostawia wiele do życzenia, wiadomo, wolnossak, ale po takim czasie mam go już serdecznie dość
![Wink ;)]()
.