Alfa Romeo 156 parę pytań

03 Sie 2008, 18:32

1 sprawa: ile posiada min, max poduszek alfa romeo z roku 1998, 1999?

2 sprawa: co to jest EBD i czym to sie różni od ABS?

3 sprawa: jakie min wyposażenie posiada alfa romeo 156 z roku 1998, 1999

4 sprawa: co sądzicie o silnikach 1,6ST, 1,8ST w alfie romeo 156, one są turbodoładowane? co oznacza ta liteska ST

5 sprawa: jakiej klasy jest alfa romeo 156, klasy średniej-niższej czy średniej? jak z praktycznością, komfortem, wyciszeniem, wygodą, ilością miejsca w tym aucie?

6 sprawa: dlaczego alfy są tak tanie, mozna je kupic za takie śmieszne pieniądze, a są dobrze wyposarzone

pozdro
piotrauto
Stały forumowicz

03 Sie 2008, 18:52

jak sie nie myle to koledze o ts chodzi a nie st

twin spark

a co do alficzki to jest auto dla pasjonatow posiadajacych dobry gust i wiedzacych co dobre :wink:

alfaholicy popytaj tam
Manfred
Aktywny

03 Sie 2008, 20:17

jest to złe auto?
piotrauto
Stały forumowicz

03 Sie 2008, 21:24

nie jest to zle auto ale nie powiem ci ze jest bezawaryjne jak toyota ... bo nie jest

serio porozmawiaj z alfistami sa to ludzie ktory maja duze pojecie o tych samochodach dadza ci wiele cennych rad dowiesz sie na co zwrocic uwage i co te auta boli diesle uwazam za lepszy wybor dla zwyklego uzytkownika - sa bardzo popularne gdyz diesle fiata sa montowane w fiacie co jest normalne :lol: w alfie lanci oplu saabie i suzuki :wink:
Manfred
Aktywny

04 Sie 2008, 09:27

jest awaryjne? mialem ponad 8lat fiata cc i nie powiem zeby był awaryjny, bo wlale nic sie nie psuło
mówicie o tych listach? tz jak kupie alfe będzie mi sei psuc a jak kupie vw, audi nie będzie mi sie psuć?
od czego to zależy ze alfy są awaryjne a inne marki nie?
piotrauto
Stały forumowicz

04 Sie 2008, 10:21

glownie od bajek i stareotypow .. nie ma samochodow bezawaryjnych

ja nie lubie marki vw ale glownie przez to jacy ludzie nimi jezdza i co wyprawiaja na drodze - bez roznicy na wiek - najwiecej swirow jezdzi vw i tyle i to mnie odpycha od tej marki jak jeszcza tacy zaczynaja sie przechwalac jakie to ich super te auta to zwyczajnie dziala mechanizm wyparcie i jest sie na anty - ci co lubia germance jak uslysza pozytywa o alfie to beda jechac po tym jak sie tylko da

taka prawda

myslelem nad paskiem b5 ale alfa fajniejsz i z lepszym dieslem co nie znaczy ze jak by mi sie kiedys trafil takie pasek w igla stanie to bym nie kupil

chcesz cos wiedziec o jakims samochodzi - i sama prawde a nie bajki to zobacz forum ktore jest mu poswiecone
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Słynny wolnossący silnik V10 Lexusa LFA
    Legendarny Lexus LFA był bez dwóch zdań najbardziej ambitnym projektem w historii japońskiego producenta aut luksusowych. Supersamochód o nadwoziu wykonanym w całości z kompozytów zbrojonych włóknem ...

06 Sie 2008, 20:10

warto kupic alfe?
piotrauto
Stały forumowicz

06 Sie 2008, 20:17

na to musisz odpowiedziec sobie sam :wink:

dla mnie warto dla kogos innego nie a innego to rybka

warto bo to piekne, dynamiczne, wygodne, doskonale wykonczone, super trzymajace sie drogi, z dieslem oszczedne auto :wink:

na pewno nie bedzie to auto najtansze w utrzymaniu ... wiem jedno alfe sie kupuje sercem i jesli zaczyna ono u ciebie mocniej bic przy alfie to i tak ja kupisz :wink:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

09 Sie 2008, 02:09

Manfred napisał(a):warto bo to piekne, dynamiczne, wygodne, doskonale wykonczone, super trzymajace sie drogi, z dieslem oszczedne auto :wink:

na pewno nie bedzie to auto najtansze w utrzymaniu ... wiem jedno alfe sie kupuje sercem i jesli zaczyna ono u ciebie mocniej bic przy alfie to i tak ja kupisz :wink:

Pieknie napisane :oops:

Smigam alficzka 156 1.8 ts i jestem zadowolony po mimo opini jakie slyszalem (ze to awaryjne auta) okazuja sie one nie prawdziwe, poprostu o to auto trzeba dbac jezeli sie to robi to posluzy dlugo ;)
J0k3R
Nowicjusz