Astra 94' 1,7 TD - inforamcje

31 Paź 2007, 16:14

mam propozycje kupna opla astry 1994r. 17td. bardzo prosze o jakies inf na temat tego auta bo nie moge nigdzie znalesc nic konkretnego...i ogolnie co sadzicie o tym aucie..
jolki
Nowicjusz

02 Lis 2007, 10:37

:D Zajmij się może opcją "szukaj" tu, na forum...W pasku pod logo.
fordon

07 Lis 2007, 17:34

Witam,
Z tego co wiem to Astra jest dobrym autem, choć troche warsztatowym.
Komfort jazdy tym autem jest nawet dobry.

Co do szczegółów jego awaryjnosci nie jestem wstanie nic wiecej powiedziec, gdyż jezdzilem tym autem tylko przez 2 miesiace,

Ale slyszalem ze są one awaryjne.

Pozdrawiam
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

08 Lis 2007, 09:07

Co do awaryjności, nie wiem. Kiedyś jeździłem Kadettem 1,6d i muszę powiedzieć, że dawał radę.
Napewno w oplu trzeba brać pod uwagę jakość wykonania /właśćiwie zabezpieczenia/ antykorozyjnego nadwozia. Opel dopiero w 1997r. wprowadził nowy sposób zabezpieczenia, więc w starszych rocznikach trzeba liczyć się z tym, że utrzymanie nadwozia będzie stanowiło pewien problem. Miałem swego czasu Kadetta z 1985 i 1991r. oraz Astrę z 1993r. Wszystkie miały problem z blacharką. Obecna Astra II z 1998r. już tego nie ma.
Shipp
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

08 Lis 2007, 09:39

:D To, co napisano wcześniej, należy potwierdzić; tak zawsze było w oplach z tamtych lat. Pytanie zadałeś także pod kątem diesla 1,7 - były montowane diesle Isuzu, wg wielu opinii - nie do zajechania i w miarę ekonomiczne. Ogólnie o astrze mam dobre zdanie - miałem 1.6 z lpg, '95.
fordon

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AFT - Alternative Fuels Technology
    Rynek branży paliwowej nieustannie poszukuje technologicznych rozwiązań, które pozwolą zasilić auto w sposób jeszcze bardziej nowoczesny oraz dostosowany do norm ekopolityki. Nowe targi paliw alternatywnych ...