Audi a4 b5 - do oceny

06 Sty 2011, 01:19

Witam.

Po dłuższym zastanowieniu nad wyborem kolejnych czterech kółek po Vectrze wybór padł na audi a4 b5... Kasa? Na auto koło 8 tysięcy, kolejne 2 trzymam na naprawy/opłaty.
Dlatego audi, bo raczej w tej cenie nie znalazłem samochodu, który bardziej urzekł mnie swoją solidnością wykonania (zwłaszcza wnętrze). Wahaczy się nie boję, drogi u mnie wyremontowane więc zawiecha powinna wytrzymywać. Na ew. naprawy jestem tak czy siak przygotowany, więc proszę nie uprzedzać mnie jak to drogi w utrzymaniu samochód.

Pracuję na stacji benzynowej i od jednego z właścicieli tych samochodów z jednostką 1.8 (bez turbo) usłyszałem, że wymiana rozrządu kosztuje 800 zł z robocizną. To prawda? Szczerze mówiąc, nie bardzo w to uwierzyłem...

Pojutrze jadę obejrzeć (i prawdopodobnie zakupić jeśli wszystko będzie ok) te dwa egzemplarze. Oceńcie proszę Koledzy ze zdjęć, czy są warte 100 kilometrowej wycieczki:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[ Dodano: 6 Styczeń 2011, 00:30 ]
No i oczywiście polecajcie coś od siebie! :D
W związku z tym, że do tej pory nie zawiedliście - liczę na was :twisted:

* oferty tylko z dolnośląskiego, lubuskiego, opolskiego i wielkopolskiego. Do 9 tys max.
fragman_91
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

06 Sty 2011, 02:34

Kolega wymieniał rozrząd w A4 1.8 z 96r., zapłacił coś ponad 400 zł.

Właśnie polecam silnik 1.8 125km. Kolega posiada takowy w A4, ma nabite ponad 300 000 przebiegu, nie wiem czy oryginalny, ale jeździ na samej benzynie i naprawdę jak na takie auto jest czym poszaleć.
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Sty 2011, 10:15

Nie zapomnij że te A4 z linków są sprowadzone a więc do ceny trzeba jeszcze doliczyć ok.1500zł opłat.

A może coś takiego -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to akurat link przykładowy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Sty 2011, 14:11

barol91 napisał(a):Nie zapomnij że te A4 z linków są sprowadzone a więc do ceny trzeba jeszcze doliczyć ok.1500zł opłat.

A może coś takiego -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to akurat link przykładowy.

Nie no, Passat to zupełnie inna klasa.. prędzej b5, ale trudno o taki w tej cenie. Wiem, że te Audi są do opłat, liczę się z tym (mam koło 3 tysięcy na ew. dokładki do auta).

Barol, a nie widać nigdzie po tych audicach żeby były bite?
fragman_91
Początkujący

06 Sty 2011, 14:51

A może Laguna I ? Linki przykładowe, ponieważ te przebiegi coś mi się prawdziwe nie wydają... :neutral:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

06 Sty 2011, 14:56

Jeden z nich ma poliftowe lampy z tylu a jest przedliftem(97), drugi ma inny odcien maski. Ale czego sie spodziewac, w koncu to dolna granica cenowa modelu :roll:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

06 Sty 2011, 15:08

Coś Ci sie chyba pomyliło auta są oryginalne, przed liftem laguna miała takie połówki z tyłu, a odcień maski tej po lifcie jest taki sam jak reszta blach(widoczny jest cień więc może się pomyliłeś)
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

06 Sty 2011, 15:13

krzych_169 napisał(a):Coś Ci sie chyba pomyliło auta są oryginalne, przed liftem laguna miała takie połówki z tyłu, a odcień maski tej po lifcie jest taki sam jak reszta blach(widoczny jest cień więc może się pomyliłeś)
\
o audi a4 mowie
JerzyB333
Stały forumowicz

06 Sty 2011, 15:15

To co, nie kupię dobrej Audi a4 za +/- 9 koła?
fragman_91
Początkujący

06 Sty 2011, 15:16

A czy to musi byc akurat Audi czy może byc coś innego,z innego segmentu? Bo do 8 tyś zł można wybrac także kilka innych ciekawych opcji. Chyba że upierasz się tylko na Audi A4 to szukamy dalej.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

06 Sty 2011, 15:19

Z pewnością kupisz, pojedź obejrzeć ewentualnie jak nie jesteś pewny do serwisu i wiesz co masz. A4 to solidne pojazdy podobnie jak 80 zadbany egzemplarz długo jeszcze pojeździ ale trzeba się liczyć że przebiegi nie będą małe.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

06 Sty 2011, 15:20

Nie no jasne, ale przeszukałem już chyba wszystkie opcje dla mnie w tej cenie i audi spodobała mi się najbardziej.

Wcześniej szukałem m.in

Vectra B
Mazda 626
Nissan Primera P11 (po liftingu)
Audi A6 C4
Mercedes w202

...
I audi pomimo tego zawieszenia wydaje mi się jest dobrą propozycją za te pieniądze.. Ale dziwi mnie jedno. Dlaczego miałbym nie kupić bądź co bądź 13-14 letniego samochodu klasy średniej w znośnym stanie za 9 tysięcy? Moim zdaniem dolna granica cenowa to jakieś 7 tysięcy. Za tą kasę można kupić a4 bez klimy...

A lampy poliftowe to sam bym chętnie na tył założył, bo fajniej wyglądają.

Wiadomo, ideał z salonu ten samochód nie będzie, ale nie chce mi się wierzyć że za 9 tysięcy nie kupię porządnej a4...
fragman_91
Początkujący

06 Sty 2011, 15:21

fragman_91 napisał(a):To co, nie kupię dobrej Audi a4 za +/- 9 koła?

zadzwon i zapytaj goscia czy cos bylo robione z blacharka. przeciez malowany jeden element, czy stluczka z tylu to nie tragedia. wazny jest sposob naprawy, i rozmiar 'spustoszen'. nie wiem czy uda sie cos kupic czy nie ale zeby oplacalo sie sciagac a4 z niemiec w dobrym stanie i na tym jescze zarobic ten handlarz musialby za nie dac 1000 euro, czy ktos na Zachdzie sprzedaje za tyle dobre auto :?: watpie :wink: ale poszukac warto bo 1.6 to silnik w tym modelu niechciany :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

06 Sty 2011, 15:24

JerzyB333 napisał(a):
fragman_91 napisał(a):To co, nie kupię dobrej Audi a4 za +/- 9 koła?

zadzwon i zapytaj goscia czy cos bylo robione z blacharka. przeciez malowany jeden element, czy stluczka z tylu to nie tragedia. wazny jest sposob naprawy, i rozmiar 'spustoszen'. nie wiem czy uda sie cos kupic czy nie ale zeby oplacalo sie sciagac a4 z niemiec w dobrym stanie i na tym jescze zarobic ten handlarz musialby za nie dac 1000 euro, czy ktos na Zachdzie sprzedaje za tyle dobre auto :?: watpie :wink: ale poszukac warto bo 1.6 to silnik w tym modelu niechciany :razz:

W ten sposób chyba możemy podchodzić do każdego samochodu za mniej niż 10 tysięcy, który został sprowadzony z Niemiec...

[ Dodano: 6 Styczeń 2011, 14:28 ]

A te?
fragman_91
Początkujący

06 Sty 2011, 16:25

A4 z 98roku za 7900zł??Ja bym odrazu odpuścił.
Druga ładna tylko szkoda że nie ma więcej fotek z zewnątrz.

a może:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012