Audi A4 B8 vs nowe Volvo S60

04 Lis 2010, 17:21

Co tym sadzicie?
M.
MarekKRK
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

05 Lis 2010, 11:42

Pisząc na forum Audi spodziewasz się innej odpowiedzi niż Audi :mrgreen: ?
bierz Audi :twisted:
Kula66
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Lis 2010, 12:20

Kula66 napisał(a):Pisząc na forum Audi spodziewasz się innej odpowiedzi niż Audi :mrgreen: ?
bierz Audi :twisted:

Spodziewalem sie takiej odpowiedzi, ale liczylem na jakies uzasadnienie, np. ze quattro lepsze od Haldexa itp.
M.
MarekKRK
Nowicjusz

05 Lis 2010, 12:37

Nie miałem nigdy osobiści doczynienia z żadnym Volvo jedynie z opinii zasłyszanych od znajomych uchodzą za dobre auta i bardzo porządnie zrobione. Natomiast jestem posiadaczem a4 i jestem z niego zadowolony bardzo, jeśli chodzi o estetykę auta, jak i mechanikę. Do tej pory nie miałem jakiś znaczących awarii.
Tak, więc auta podobnej klasy są napewno na Volvo też się nie zawiedziesz. Musisz sam zadecydować, które będzie Ci bardziej odpowiadało pod względem wizualnym i praktycznym.
Kula66
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

09 Lis 2010, 21:06

Ja bym się nie zastanawiał tylko brał audi, jak dla mnie A4 jest najlepsza w swojej klasie. Bardzo atrakcyjna stylistyka, świetnie się prowadzi.
ens
Początkujący

Auto: Audi TT 1.8T 259KM

05 Gru 2010, 15:38

Co do Volvo s60 jego linia jest bardziej sportowa , a4 przypomina bardziej klasyczne auto o spokojnej linii bez wcięć na masce, środek zależy już od indywidualnych potrzeb czy ktoś lubi Szwedzki design gładki i opływowy czy inny.

[ Dodano: 7 Styczeń 2011, 18:12 ]
Niektóre z silników diesla na jakie możemy natknąć się w Volvo s60 to między innymi :

- 2.0 T (GDTi) o mocy 203 KM
- T6 AWD Aut. o mocy 306 KM
- D3 o mocy 163 KM
- D5 o mocy 205 KM

Wiadomo więcej mocy więcej trzeba zapłacić, jednak wszyscy wiemy jaką satysfakcję daje ta moc, którą czuje się "pod butem"

[ Dodano: 28 Styczeń 2011, 12:23 ]
W Radiu TOK FM, zrobiono podsumowanie wszystkich samochodów przetestowanych przez nich w 2010 roku. W kategorii nowoczesnych systemów bardzo duże wrażenie na dziennikarzach zrobił system Pedestrian Detection zamontowany na pokładzie nowego Volvo S60 i V60.

[ Dodano: 31 Styczeń 2011, 13:07 ]
Volvo V50 zostaje wycofane ze sprzedaży na amerykańskim rynku. Ta decyzja jest podyktowana wsparciem sprzedaży nowych modeli Volvo - S60 i XC60.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...