Audi a5 8t

16 Lip 2020, 19:11

z tym motorem widywałem takie które dojeżdżały 330 000 km
nawiasem mówiąc stał jeden ezgemplarz z nowym silnikiem i przebiegiem 330 000km , ktoś wymienił silnik i nie miał chyba już siły lub powtórki z rozrywki i wystawił do sprzedania. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

16 Lip 2020, 20:50

A ja ma propozycje dla panów wyżej wyciągnijcie silnik z dobrego auta i spróbujcie nim jechać, no cóż nie da się, bo silnik to nie wszystko.
Wolicie auta z przebiegiem 200 tys przez 3 lat ale z super silnikiem? Spoko w końcu mechanicy z czegoś muszą żyć :)
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Lip 2020, 20:57

Chyba pionuś vel bartolek w kolejnym wcieleniu

Tak, wolimy 200kkm przy super silniku niż 70kkm w kupie złomu
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Lip 2020, 21:06

demirbiras napisał(a):Wolicie auta z przebiegiem 200 tys przez 3 lat ale z super silnikiem?

Oczywiście, że tak, bo jest masa aut które zrobią spokojnie 500 tys.km do generalnego remontu. Z tamtych lat ot chociażby Renault 2.0T.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Lip 2020, 21:09

W sumie podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego. Co sądzicie?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Icarus
Nowicjusz

16 Lip 2020, 22:18

Ossy napisał(a):Oczywiście, że tak, bo jest masa aut które zrobią spokojnie 500 tys.km do generalnego remontu. Z tamtych lat ot chociażby Renault 2.0T.

No osobiście wątpie poza tym silnik przejedzie może 500 może..ale awaryjność elektroniki spowoduje że włożysz ileś pensji w auto i wyjdzie na to samo :mrgreen:
Jak dla mnie nie ma turbo PB który przejedzie 500 tys km ta epoka już minęła 2 dekady temu.

Icarus napisał(a):W sumie podepnę się do tematu żeby nie zakładać nowego. Co sądzicie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... 44299ec32f
W przeciwieństwie do auta z tematu tutaj przebieg zdecydowanie większy ja bym odpuścił bo za długo autem się możesz nie nacieszyć.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Zimowe mandaty – jakie kary czekają na kierowców?
    Nie każdy kierowca jest szczęśliwym posiadaczem garażu, który tak dobrze sprawdza się podczas zimowych mrozów. Zaśnieżony i zmrożony samochód należy przed podróżą odpowiednio przygotować do drogi. ...

16 Lip 2020, 22:27

To teraz zapytam - ile przebiegu ma mieć duże auto po 8 latach użytkowania?
Invi
Forumowicz VIP

17 Lip 2020, 19:26

demirbiras napisał(a):Serio szrotem nazywamy, auto które ledwo jest dotarte robiące rocznie 7 tys km, salon Polska i pewnie na gwarancji ?

Szkoda czasu na czytanie postow @invi

koncern VAG zaliczyl w historii kilka wpadek podobnie zreszta jak kazdy inny, bez sensu jest wiec pisanie ze w zadnym innym aucie nie bedzie wymagany remont silnika i skrzyni, poza tym zakladanie tego w aucie ktore ma 80tys przebiegu to juz kompletnie bezsens

andrewb25 napisał(a):Widywałem 1.8 TFSi które dojeżdżały do 330 000km
na mobile.de nie problem znalezc takie auta z przebiegami podchodzacymi i po 500tys, najsmieszniejsze jest zawsze to ze wypowiadaja sie osoby pokroju @invi @ossy ktorzy te auta widzieli na zdjeciach a wszystko wiedza i za kazdego by chcieli decyzje podejmowac

[link do mobile.de wygasł]

jak ktos sie zatrzymal w latach 90 to moze taki przebieg nie robi na nim wrazenia, ale dla przecietnego kowalskiego 400tys km to jest 16 lat jazdy robiac miesiecznie 25tys km
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI

17 Lip 2020, 20:09

Te ogłoszenia to wrzucasz żeby pokazać czy buda wytrzyma 300k czy co? Wrzuć passata z przebiegiem pod milion i napisz, że zrobił to bez remontu, będziesz wiarygodny
Invi
Forumowicz VIP

17 Lip 2020, 21:30

Tak dla równowagi:

Co do samego tematu:

Niech autor zrobi jak uważa, jezeli mu się podoba a5 niech bierze coś podrobi, coś przykręci i ewentualnie potem sprzeda jak się rozleci.

p.s.

R11 i żeby nie było ostatnio pomagałem przy zakupie audi a6 z 15r 2,0tsi
A teraz obrabiam 3,0tdi więc nie tłumacz mi o byciu stronniczym.

No i nie pisz że 1,8tsi jest dużo bo innych opcji jest więcej i nie ma tylu ogłoszeń z info o silniku.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe