Auto 10-15k do miasta

07 Mar 2017, 18:28

Witam, rozglądam się za samochodem dla kobiety, do poruszania się głównie po mieście.
Budżet 10-15k,
silnik raczej jakaś mała benzyna, nie planuje gazować.
4/5 drzwi,
rocznikowo tak 2007+
klima
elektryczne szyby i inne dodatki będą dobrym atutem.

Moje typy:
Yaris II
Citroen C3 I
Polo IV
Mikcra K12
Kia Ceed
Fabia II

Wiadomo, zależy na bezawaryjności, zdrowych blachach. Które silniki uchodzą za trwałe, a których unikać?
Wiser
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2009
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nie mam

08 Mar 2017, 23:48

Hmmm blachy :naughty: Mam akurat służbową fabię II (po fl, 2013) i bardziej to przypomina papier niż blachę ;p

Yaris w sumie ok, ale nie licz na jakieś dobre wyposażenie. O c3 niewiele wiem. Polo nie jest super-udanym modelem, często wariuje elektronika. Micra to samo. Ceed byłby ok, ale nie kupisz go za 15k.

Podsumowując to zostawiłbym z tego yarisa.
Nie wiem jak tam teraz z cenami, ale popatrz na suzuki swift, z segmentu c focus. Jest też grande punto
Nie nastawiaj się bardzo na rocznik, bo nie masz budżetu, który pozwala na wybrzydzanie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...
    Czy polskie autostrady są warte swojej ceny?
    Jakość autostrad w Polsce to temat, który budzi w kierowcach wiele emocji. Polityka inwestycyjna w infrastrukturę drogową, w tym autostrady, jest jednym z kluczowych wyzwań dla polskiego rządu. Wysokie koszty przejazdu, ...