21 Sie 2017, 07:42
Witam
Bardzo długo już szukam samochodu, niestety wciąż nie mogę znaleźć, więc chyba czas zasięgnąć opinii ekspertów.
To, na czym mi zależy, to cena zakupu do 3-4 tys. zł, możliwie niskie koszty utrzymania (spalanie + naprawy) oraz trwałość - chciałbym pojeździć tym samochodem dobrych kilka lat (a jak się da, to i więcej). Przy czym roczne przebiegi nie byłyby duże, raczej w granicach 10-12 tys. km. Chciałbym też, żeby autko było wielkości przynajmniej Golfa, żeby dało radę w jako-takich warunkach przewieźć 3 osoby + bagaże.
Nie zależy mi na mocnym silniku i bajerach typu komputer pokładowy, klimatyzacja, jakieś wymyślne wzornictwo itp. Silnik to może być kompletny „muł”, a stylistyka może być nudna jak flaki z olejem.
Modele, nad którymi zastanawiałem się do tej pory to:
• Audi A4 B5
• Honda Civic VI
• Hyundai Accent I
• Hyundai Elantra III
• Mazda 323 V
• Nissan Primera P10/P11
• Opel Astra F
• Skoda Octavia I
• Toyota Corolla VIII
• Toyota Starlet IV
• VW Golf III
Wiem, że mój budżet nie jest imponujący, ale w przypadku gdyby naprawdę było warto (np. idealny stan, pojeździ jeszcze 10 lat), mógłbym zwiększyć limit do maksymalnie 5 tys. zł (ewentualnie samochód 3 tys. + montaż instalacji LPG 2 tys.). Co byście polecili w moim przypadku? Z góry dziękuję za wszelką pomoc, będzie dla mnie wręcz nieoceniona.
Miejscowość: Wieluń (woj. łódzkie).