Auto do 5 tys z gazem ocena peugot 406

30 Lip 2014, 00:40

Witam
Jestem z woj.łodzkie poszukuje auta z gazem do 5 tys do hm pizgania tak moge to nazwać myślę nad peugotem 406 dosc ładny i nie drogi co np myslicie o tym.
[link do oferty na Olx wygasł]
Czy za tanio?
I jeśli ktoś ma lub zna się wypowie się czy może są awaryjne jak z korozją i czy naprawy/serwisowanie jest drogie ? Myślałem nad e36 ale to już napewno wyższa półka cenowa z częsciami i naprawami w końcu BMW :). Pozdrawiam nie dawajcie mi lanosów, matizów i tp w propozycjach szukam auta bardziej takiego w stylu peugota/e36
krizz
Początkujący

Prawo jazdy: 10 12 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Lip 2014, 07:18

Zdecydowanie za tania ta 406.. co do awaryjności to zależy jak trafisz,jak trafisz zadbanego to pojeżdzisz. Z korozją raczej nie ma problemów,nigdy nie widziałem pognitej 406.

zobacz na te linki:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - pytanie tylko dlaczego nie ma zdjęć prawej strony?
[link do oferty na Olx wygasł] - jw.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lip 2014, 08:58

Po pierwsze co a wspólnego E36 z 406? Wątpię by E36 wyszło jakoś wyraźnie drożej w utrzymaniu od 406.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lip 2014, 17:23

406 nie korodowały,a tym bardziej można znaleźć już zdrowy i zadbany egzemplarz tylko nie wiem czy akurat w tym budżecie. Powyżej masz też kilka ciekawych linków,możesz na nie zerknąć.
Autodbalnia
Nowicjusz

Auto: BMW 520

30 Lip 2014, 17:52

Peugeot 406 nie koroduje , bo ma obustronnie ocynkowane blachy , chyba , że jest po ciezkim dzwonie . Takie minimum od którego mozna zacząć szukać 406 to ok 4 tys zł .
Drugą ciekawą opcją jest fiat brawa 1,2 16V lub 1,6 16 V + lpg .
Np .[link do oferty na Olx wygasł]
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...