Auto do ślubu

06 Gru 2015, 15:44

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest dokładnie z okazjonalną jazdą własnym samochodem z młodą parą. Czy aby móc robić to legalnie trzeba posiadać licencję ? Jak wygląda sytuacja z odprowadzeniem podatku ? Dodam że nie chcę robić tego zawodowo, czy często - nie posiadam do tego nawet odpowiedniego samochodu. Po prostu mam fajny wystrój z własnego wesela, auto ładnie zaprezentowało się na mojej sesji zdjęciowej i chciałbym wrzucić ogłoszenie na olx dla mieszkańców mojego powiatu. Nie zależy mi na zbijaniu kasy a tylko na przyjemności z jazdy ( opłata za paliwo i kosmetyki ). Ktoś coś więcej wie na ten temat ?
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

26 Kwi 2016, 06:59

Nie jestem do końca pewnie, jak to powinno wyglądać, ale o ile się nie mylę, tutaj trzeba będzie mieć chyba zarejestrowaną działalność gospodarczą. Jeżeli faktycznie myślisz o wożeniu Młodych Par do ślubu, poza dodaniem ogłoszenia na lokalnych serwisach, pomyśl również o stronce , gdzie ogłaszają się osoby z różnego rodzaju pojazdami .
Andrzej36
Nowicjusz

Auto: Ford

26 Lut 2018, 19:14

Wybór auto do ślubu nie zawsze jest taki prosty. Pani Młoda marzy o czymś klasycznym, pięknym i eleganckim, a Panu Młodemu marzy się sportowy samochód. I jak to ze sobą pogodzić? Może któraś z ofert na stronie ( reklama ) bardzo nas zainteresuje i pozwoli na kompromisy w wyborach.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Lut 2018, 19:34, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
feliks7882
Nowicjusz

Auto: seat ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...