Auto z automatem dla początkującego kierowcy do 10-15 tys

15 Lip 2021, 05:46

Dzień dobry

W ostatnich tygodniach udało mi się zdać prawo jazdy "tylko na automaty" w związku z czym rozglądam się za pierwszym samochodem "do nauki". Jestem całkiem zielony jeśli chodzi o samochody, więc będę wdzięczny za każdy kierunek.
Co do samego auta, to tak jak pisałem, maksymalnie do 15 000, już ze wszystkim. Nie będzie użytkowane jakoś intensywnie (głównie jazda po mieście i weekendowe wypady - jakieś 500km na miesiąc maksymalnie). W aucie 90% czasu będę jeździł sam. Nie czuje się jeszcze zbyt pewnie, więc może coś mniejszego na początek, jeśli chodzi o wymiary, ale rozumiem, że do tej kwoty nie mam możliwości stawiać żadnych wymagań, więc chciałbym tylko coś trwałego, co nie wrzuci mnie na minę, jeśli chodzi o koszty utrzymania i naprawy.

Pozdrawiam serdecznie
bubu173
Obserwowany

15 Lip 2021, 07:40

Automat w małym aucie to nie jest oczywista sprawa. Dopłata w salonie do takiej skrzyni stanowila/stanowi spory procent wartości więc niewielu się na to decyduje co automatycznie ogranicza podaż na rynku wtórnym. Poszukaj czegoś co w ogóle jest dostępne w jakiejś rozsądnej odległości od ciebie i wtedy można rozmawiać o o szczegółach. Nie ma sensu pisać "szukaj Toyoty yaris" kiedy w całym kraju będzie ich kilka sztuk
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...