Baranek.

11 Wrz 2009, 15:23

Szukałem na forum o tym i dalej nie wiem dokładnie co to jest ten baranek. Wiem tyle że do konserwacji auta. ALe tak dokładniej? To jakis płyn? Farba? Wiem ze pytam pewnie o glupoty ale chciałbym wiedzieć :D
kocurcpsm
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska

30 Wrz 2009, 19:56

Baranek to nazwa konserwacji,ktora sie wykonuje na progach pojazdu i w miejscach szczegolnie narazonych na dzialanie kamieni tj.podwozia,nadkola.Ma chropowata,gumowa strukture co powoduje b.dobra ochrone.Wystepuje w kolorach: czarny,bialy,szary.Nakladany jest przez specialny pistolet w przewaznie 2 warstwach w odstepach czsu 10 min. i czas do pelnego wyschniecia to cala noc ok.12godz.przy temp.min.20C.dpoiero potem moze byc lakierowany w innym razie istnieje ryzyko nie pelnego wyschniecia( z ang. Stone chips protection). Bardzo latwa aplikacja nie wymaga zbytnio treningu. Mam nadzieje,ze przyblizylem Ci ten produkt.Pozdrawiam
seeb
Nowicjusz

30 Wrz 2009, 20:22

seeb napisał(a):Baranek to nazwa konserwacji,ktora sie wykonuje na progach pojazdu i w miejscach szczegolnie narazonych na dzialanie kamieni tj.podwozia,nadkola.Ma chropowata,gumowa strukture co powoduje b.dobra ochrone.Wystepuje w kolorach: czarny,bialy,szary.Nakladany jest przez specialny pistolet w przewaznie 2 warstwach w odstepach czsu 10 min. i czas do pelnego wyschniecia to cala noc ok.12godz.przy temp.min.20C.dpoiero potem moze byc lakierowany w innym razie istnieje ryzyko nie pelnego wyschniecia( z ang. Stone chips protection). Bardzo latwa aplikacja nie wymaga zbytnio treningu. Mam nadzieje,ze przyblizylem Ci ten produkt.Pozdrawiam

Nic dodać nic ująć - fachowa odpowiedż :lol: Ale jednak coś dodam . Jeśli np. nanosimy ten środek na progi, to należy zamaskować , zakleić reszte auta bo inaczej będziemy mieć przykrą niespodzianke :mrgreen: zapaprane całe auto , no prawie całe :cry: . Jak wyschnie , ciężko to usunąć , więc używać z głową .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mitsubishi Global Small to Mitsubishi Space Star w Europie
    W związku z niespodziewanymi kwestiami prawnymi, związanymi z prawami handlowymi do znaku "Mirage" w Europie, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zdecydowała o nadaniu nowej nazwy na Starym Kontynencie modelowi Global ...