kant95 napisał(a):Z przewodami bardzo różnie bywa przecierają się urywają czy łamią w bardzo dziwnych miejscach.
No właśnie w takich miejscach, jak w tym programie przewody nigdy same się nie łamią i nie przerywają:) Obejrzyj jeszcze raz i przyjrzyj się w jakim miejscu ten przewód przerwał się.
Usterka ewidentnie naciągana.
Jutro zapowiadają kolejny nowy odcinek (trzeci), a ja jeszcze nie mogę wyjść z podziwu z "TYPOWEJ USTERKI" z odcinka drugiego.
Otóż nasz szanowny PAN FACHOWIEC uznał, że typową usterką w Seacie Toledo (jak wnioskuję z filmu 1,9 TDi) są samoczynnie zamieniające się przewody podciśnienia na zaworze sterującym pracą turbiny. Czyli, według Pana Fachowca, wieczorem przyjeżdżam z pracy, gaszę samochód, a rano może okazać się, że właśnie wystąpiła typowa dla tego modelu usterka i w nocy zamieniły mi się (same, cudownie?) przewody podciśnieniowe!!!!
Aż strach kupić taki samochód, bo może okazać się, że kierownica też w nocy może sama zmienić miejsce z lewej strony na prawą:)))
Aż nie mogę doczekać się, jakie "typowe usterki" wymyśli Pan Fachowiec w odcinku trzecim - czekam z niecierpliwością.
Podsumowując chciałbym powiedzieć, że nie oceniam tu fachowości przedstawionych mechaników, ani ich zachowań zasługujących na potępienie, ale rzetelność programu, której po dwóch odcinkach daję 2 na 5.
Zobaczymy jak będzie dalej.