Długo myślałem nad wyborem autka i padło na BMW E46, jakoś tak 2002 po lifcie. Głównie dlatego, że nowsze i troszkę więcej kucyków mają te silniki. Mam w związku z tym kilka pytań.
Czy kombi czy sedan w zasadzie nie robi mi większej różnicy, nie tym się będę kierował.
Na pewno chcę diesla, ale do końca nie wiem 2.0 czy 3.0, z pewnością 184KM trzech litrów to kusząca propozycja, tym bardziej, że z tego co się orientuję to dosyć mało pali.
Na pewno chcę automat - tutaj pytanie do szanownego grona, czy są tam jakieś problemy z automatyczną skrzynią biegów? Mój ojciec miał wcześniej E-klasse '96 rok 2,3 benzynka w automacie i takich jaj jakie tam się z tą skrzynią biegów wyprawiały to chyba nigdzie nie wdziałem...
4x4 hmm nie mam pojęcia, na pewno przydatna zabawka w zimie przy tylnym napędzie

Jakieś porównanie co do E46 przed liftem? Różnica w cenie znaczna a czy w jakości także?
Bardzo liczę na jakieś konstruktywne opinie. Można także podzielić się uwagami na temat BMW E46 vs C-klasa 203 lub jakieś Volvo w odpowiedniej klasie.
Piszcie wszystko co macie do powiedzenia na temat E46