BMW E92 2006 335 d brak połączenia z autem

02 Cze 2018, 23:10

Witam
Mam taki problem kilka tygodni temu zapaliły się tylne światła, nastąpiła blokada kierownicy i drzwi z pilota nie można zamknąć brak komunikacji z autem. Kupiłem moduł komfortu i odblokowałem kierownicę i wszystko zaczęło działać po kilku dniach musiałem wyciągnąć drzwi wszystko rozłączyłem zdjąłem drzwi i następnego dnia chciałem założyć nowe i okazało się, że akumulator padł i znowu brak połączenia z autem tak jak było wcześniej czy by padł moduł komfortu znowu takie są objawy raczej mało prawdopodobne i ponownie blokada kierownicy, co może być powodem drzwi nie dają się zamknąć z pilota i brak połączenia z autem. Może ktoś się z tym spotkał i orientuje się, co robić samochodu nie da się uruchomić bezpieczniki całe.
Pomóżcie, co robić
Marekus1225
Aktywny

Prawo jazdy: 15 04 1979
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: bmw
Silnik: 3.00 diesel
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Cze 2018, 12:25

Marekus1225 napisał(a):kilka tygodni temu zapaliły się tylne światła, nastąpiła blokada kierownicy i drzwi z pilota nie można zamknąć brak komunikacji z autem
Sprawdzałeś czy nie masz gdzieś zwarcia? Może wyciągając drzwi coś zrobiłeś. Skoro kilka dni było ok a raptem po odpięciu drzwi akumulator padł przez jeden dzień to coś musiało go rozładować.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...