Chevrolet Lacetti

04 Paź 2010, 19:02

Witam!

Znany zapewne użytkownikom chevroletów problem łącznika stabilizatora. Niestety w samochodzie mojego taty trzeba go wymienić.

Teraz pytanie:

1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)
2. Jeśli tak, to jak się za to zabrać, krok po kroku, byłby mi ktoś to w stanie opisać? ; >

Pozdrawiam i z góry thx. ;)
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

04 Paź 2010, 19:05

mariopop12 napisał(a):1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)

Jezeli masz kanał i parę kluczy bez problemu dasz sobie radę... :?: :?: Łącznik połączony jest z amorkiem czy wahaczem... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

04 Paź 2010, 20:48

mariopop12 napisał(a):
1. Czy jestem w stanie zrobić to samemu? (Mając do dyspozycji kanał)

Pewnie tak

mariopop12 napisał(a):2. Jeśli tak, to jak się za to zabrać, krok po kroku, byłby mi ktoś to w stanie opisaś

Jak masz kanał , wejdziesz pod auto , oraz wiesz co masz wymienić i jak masz jakąś smykałke do mechaniki , to nie ma co pisać instrukcji jak to zrobić . Operacja prosta . Jedynie możesz mieć problem z odkręceniem starego łacznika - korozja .
bonifacy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...
    Toyota Proace Verso (od 2016)
    To największa w historii Toyota o nazwie Verso, mogąca zabrać na swój pokład od 5 do 9 pasażerów. Została pomyślana jako uniwersalny pojazd zarówno do firm, jak i dla rodziny, lub też jako komfortowy ...