Chevrolet Trans Sport 3.4L problem dotyczy chmury dymnej

26 Sty 2010, 00:12

witam forumowiczów i proszę o podpowiedż,wyjaśniam o co chodzi więc zakupiłem niesprawnego Chevroleta Trans Sport 3.4L problem polegał na tym że samochód się grzał doszedłem że zamiast płynu jest woda i zamarzła chłodnica na szczęście udało mi się ją rozmrozić, porządnie wypłukać i zalać nowy oryginalny płyn no i dopiero się zaczeło, zaznacze że jak była woda silnik pracował równomiernie i wogóle bajka a w momencie zalania płynu silnik zaczął pracować na nierównych obrotach praktycznie zaczoł sturkotać jak ciągnik oczywiście odpowietrzył się itd.ale najgorsze w tym wszystkim jest to że tak zaczoł dymić białym dymem że nic nie było widać wokół niego podejrzewam że jak była woda to gdzieś się dostała lecz woda jak woda odparuje a płyn już tak szybko nie, lecz mogę być w błędzie i dlatego też znalazłem się tutaj i proszę o jakąś podpowiedż i ewentualnie jak ktoś miał taki przypadek jaki może być koszt naprawy,za wszystkie wpisy z góry dziękuje i pozdrawiam
lucyfer1004
Nowicjusz

Miejscowość: Stockholm
  • 26 Sty 2010, 21:07

Wygląda na to że uszczelka pod głowicą padła.
    kriss
    kriss589
    Nowicjusz

Miejscowość: toruń

27 Sty 2010, 12:30

Nie wygląda, ale jest prawie pewne. Te silniki są wrażliwe na przegrzanie miejscowe, a mogło to nastąpić gdy była jeszcze woda.
    kmtaxi
    Początkujący

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: Bielsko-Biała
    Auto: Mercedes W210
    Silnik: 2,2cdi 143KM
    Paliwo: Diesel
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001