Chrysler le baron 2.2 turbo 148 km z 1988 roku za dużo pali

10 Cze 2013, 22:00

Witam,otóż mój chrysler le baron 2.2 turbo 148 km z 1988 roku ostatnio coś się z nim dzieje
wczesniej jak wlewałem 5 litrów paliwa robił spokojnie z 35-40 km,czaasami mniej jak przygazowałem,ale ostatnio na 5 litrach paliwa zrobił 17 km dzieje sie to juz od ok miesiąca co wleje paliwa 5 czy 10 litrów to robi max 30 km i gasnie,nie wiem co moze byc tego powodem... troche mnie to irytuje bo nie moge korzystac z tego auta w ładną pogodę ..
proszę o pomocj,jakieś sugestie czy cos,dodam ze sonda lambda była wymieniana rok temu
vajken
Nowicjusz

Auto: Chrysler Le Baron
Silnik: 2.2 turbo
Paliwo: Benzyna
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1988

11 Cze 2013, 10:47

A nie lepiej wlać zamiast po 5 litrów, to nalać 20 litrów i mieć spokój?
Co do problemu - sprawdz w jakim stanie jest filtr powietrza - czy nie jest wilgotny albo zabrudzony. Do sprawdzenia byłby też czujnik temperatury płynu chłodzącego, czy nie przekłamuje i silnik pracuje na częściowym ssaniu. No i ewentualnie warto sprawdzić skład spalin, czy czasami nie leje któryś wtrysk. Inna sprawa, to sprawdzić autko od spodu, czy czasami nie ma jakiejś dziureczki w baku albo na przewodach paliwowych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nowy silnik LPG w nowym Renault Clio i nowym Capturze
    Nowa jednostka ma zdecydowanie lepsze osiągi, a jednocześnie znacznie niższe zużycie paliwa i emisję CO2. Jest zasilana benzyną oraz gazem LPG i wykorzystuje sprawdzone rozwiązania fabryczne, jest łatwa w obsłudze, przystępna ...