Chrysler le baron 2.2 turbo 148 km z 1988 roku za dużo pali

10 Cze 2013, 22:00

Witam,otóż mój chrysler le baron 2.2 turbo 148 km z 1988 roku ostatnio coś się z nim dzieje
wczesniej jak wlewałem 5 litrów paliwa robił spokojnie z 35-40 km,czaasami mniej jak przygazowałem,ale ostatnio na 5 litrach paliwa zrobił 17 km dzieje sie to juz od ok miesiąca co wleje paliwa 5 czy 10 litrów to robi max 30 km i gasnie,nie wiem co moze byc tego powodem... troche mnie to irytuje bo nie moge korzystac z tego auta w ładną pogodę ..
proszę o pomocj,jakieś sugestie czy cos,dodam ze sonda lambda była wymieniana rok temu
vajken
Nowicjusz

Auto: Chrysler Le Baron
Silnik: 2.2 turbo
Paliwo: Benzyna
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1988

11 Cze 2013, 10:47

A nie lepiej wlać zamiast po 5 litrów, to nalać 20 litrów i mieć spokój?
Co do problemu - sprawdz w jakim stanie jest filtr powietrza - czy nie jest wilgotny albo zabrudzony. Do sprawdzenia byłby też czujnik temperatury płynu chłodzącego, czy nie przekłamuje i silnik pracuje na częściowym ssaniu. No i ewentualnie warto sprawdzić skład spalin, czy czasami nie leje któryś wtrysk. Inna sprawa, to sprawdzić autko od spodu, czy czasami nie ma jakiejś dziureczki w baku albo na przewodach paliwowych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile można zapakować do samochodu?
    Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...