Ciężko zapala na zimnym peugeot 206

02 Kwi 2025, 19:29

Witam posiadam auto peugeot 206 1.4 55 KW 2007 rok benzyna bez gazu mam taki problem ciężko pali na zimnym było już wymieniono sporo i dalej nic to nie dało wymieniłem już pompę paliwa, świece, cewkę zapłonową, sonda lambda pierwszą w kolektorze wydechowym, map sensor, przepustnice ,wtryski kompresja 1 cylinder 12 drugi 13.2 trzeci 13.2. czwarty 13 robiłem już 2 razy płukankę silnika przy wymianie oleju zawory nawet wyregulowałem a teraz jeszcze wymieniłem czujnik położenia wału byłem u elektryka sprawdzał go i stwierdził że mapy wtryskiwaczy się rozjeżdżają może ktoś miał taki przypadek proszę o pomoc dzięki
wojtek94s
Nowicjusz

• 02 Kwi 2025, 19:50

Na liście wymienionych czy sprawdzonych części brakuje czujnika temperatury silnika . Wskazane aby testowo na zimnym silniku sprawdzić interfejsem/programem jaką temperaturę widzi sterownik silnika
    Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

02 Kwi 2025, 19:56

ok sprawdzę a jak nie to wymienię to może być przyczyna
    wojtek94s
    Nowicjusz

10 Maj 2025, 15:16

Witam zmieniłem obudowę termostatu w peugeot 206 z plastikowej na aluminiową chodzi mi o czujnik temperatury w peugeot jest on krótki. Jak odpowietrzyłem układ auto chodziła jak marzenie po 2 dniach znowu się zapowietrzyło zaczęło szarpać i trzeba znowu odpowietrzać żeby było ok. W peugeot 207 stosowali długi czujnik temperatury i nie było problemu z zapowietrzaniem się układu. moje pytanie jest czy czujnik od peugeot 207 ten długi będzie pasował do peugeot 206 1.4 benzyna 75k 55kW rok 2007
    wojtek94s
    Nowicjusz

10 Maj 2025, 15:17

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

wojtek94s
    Nowicjusz

10 Maj 2025, 15:18

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

wojtek94s
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Klasy S Coupé
      Sugestywny design nadwozia nowej Klasy S wyznacza wzorce swoją imponującą kompozycją – wizualne napięcie w liniach nadwozia i dynamiczne kontury. Już na pierwszy rzut oka nowa Klasa S przejawia ambicję do bycia liderem. ...
      BMW xActivity 2003
      BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...

10 Maj 2025, 16:32

Nie odpowiadam na problemy na PW
    bonifacy
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna