Citroen Saxo 1.1 -falujace obroty

18 Cze 2009, 00:03

Czasem podczas jazdy gdy daje na luz badz puszcze gaz obrty zaczynaja falowac miedzy 1000 a 2000... bywa rowniez tak ze stoje na luzie w korku a one caly czas trzymaja sie na 2000 obrotow...
Czy to moze byc spowodowane? Silniczek krokowy?
Czy przyczyna moze lezy w tym ze silnik lapie mi prawdopodobie "lewe powietrze"? poniewaz brakuje mi tej czesci ktora zaznaczylem na zdjeciu
Zdjęcie

Jak sie nazywa ta czesc? Zebym wiedzial o co pytac w sklepie?
MateuszSK
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
  • 18 Cze 2009, 00:24

Przyczyna falujacych obrotow moze byc silniczek krokowy. Lewe powietrze przez ta rurke co znaznczyles nie bedzie lapal jak idzie ona od kolektora wydechowego. Napisz czy ona idzie od kolektora. Jezeli od kolektora to jest to rurka przez ktora idzie cieple powietrze w chwilii gdy silnik jest zimny dalej znajduje sie taki termostat i jak silnik sie nagrzeje to te cieple powietrze nie przeplywa. Bez tej rurki jedynie co moze ci wiecej palic.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

19 Cze 2009, 19:25

Ok, na warsztacie przeczyścili mi silniczek krokowy i wszystko ok jak na razie.

Wie ktos jak sie ta brakujaca czesc nazywa? Pod jaka nazwa szukac na allegro? Zebym mogl sobie kupic i sam zalozyc skoro przez to spalanie wieksze jest...
    MateuszSK
    Nowicjusz

Miejscowość: Katowice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile można zapakować do samochodu?
      Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...