Co ma w sobie takiego Passat B5 ze duzo osob chce go miec?

23 Maj 2011, 22:40

No wlasnie, co on ma w sobie takiego? Chodzi mi o B5 przed FL.

Trafilo tego do Polski od zarabania, bo Niemcy sie tego masowo pozbywali, po tym jak ponabijali po 300-500k km.

Wiekszosc tych autek, ma juz wlasnie wspomniane 500k km(bo najbardziej pozadany to jest jednak 1.9 TDI 110km), nawet czesto 1 czy 2 nawet wieksze dzwony zaliczone, pol zawieszenia to juz zlom jak sie kupi takiego 12-14 letniego Passata. Wahacze jak sie duzo jezdzi to przednie co roku to wymiany, w srodku jakos mega wygodny nie jest, miejsca tez za duzo nie ma. Z zewnatrz tez nie powala, taki sobie zwykly sedan czy kombi. W rankinagach najczesciej kradzionych samochodow zawsze ma wysokie 1-3 miejsce, dla wahaczy go kradna, czy dla zasady?

Nie mowcie tylko ze jest tani w naprawie czy solidny, bo same wahacze padajace co 30k km, psuja te statystyki, do tego jak sie kupi takiego dieselka 2 razy cofnietego, to i do motoru mozna dolozyc czy do skrzyni biegow.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

24 Maj 2011, 18:35

Prestiż panie, prestiż!!! :lol:
http://www.zlomnik.pl/index.php/2011/02 ... assata-b7/
"
aA mój Passat to co? Cztery lata na niego odkładałem, a potem żona zachorowała i musiała mieć operację. Powiedziałem jej – stara, wyżyjesz jakoś, a Passat musi być. Golfem dwójką na gaziku chcesz do szpitala jechać? No i zrozumiała. Nawet się jej polepszyło. I Passat jest. Kupiłem najładniejszego jaki był, specjalnie ze szwagrem do Suchedniowa jechaliśmy. Od niemieckiego lekarza kupiony. Czarny, kombi, TDI, klimatronik, rocznik dwa jeden, przebieg 112 tys. kilometra, bezwypadkowy. Jak zajechałem na chałupę to wszyscy wylegli. Wtedy to ja byłem król. "
Mnie też fascynuje miłość rodaków do VAG'ów,.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Maj 2011, 20:01

LOL

"Dobrze że znalazłem te chromowane nakładki. Trochę będzie lepiej. Ale i tak go nienawidzę jak psa."
Czimi
Stały forumowicz

24 Maj 2011, 20:17

". A Passata tylko w niedzielę, do kościoła. I parkuje koło mnie pod samym wejściem. A tam siedem Be piątek. Jeszcze dwa lata temu tylko ja miałem i Wardęga, co meblami handluje. Borze jak ja tego żula nienawidzę, spraw Panie aby rdza wdała mu się w podłużnice, wtryskiwacze common rail zakleiły polimerem wytrąconym z biopaliwa, rozwulkanizował elastomer w sworzniu wahacza i pękł rozrząd tak, żeby wszystkie cztery korbowody wygięły się jak grzbiet tej starej żebraczki co zawsze pod GS-em stoi."
to też jest dobre :lol:
Jasiek90
Stały forumowicz

24 Maj 2011, 20:25

Moj znajomy ma sasiada, taki pol zulik na emeryturze, zawsze mial trupa kadeta, az mu sie rozsypal chyba do konca... i kupil ostatnio MONDEO MK3 i koles ma jakiegos bzika na punkcie tego auta, wchdzi do niego sobie posiedziec, wychodzi z domu zeby zapalic papierosa chodzac kolo tego Mondeo, ale najlepsze jest to, ze zawsze chce zeby zaraz na przeciwko klatki stalo to jego cudenko, jak mu ktos zajmnie to miejsce, to potem jak sie zwolni odrazu tam przestawia. :D
Czimi
Stały forumowicz

24 Maj 2011, 20:42

Czimi napisał(a):No wlasnie, co on ma w sobie takiego?

Ja też tego nie rozumiem... Przepłacać za niemca skoro można mieć np. francuza 4 lata młodszego z lepszym wyposażeniem... I nie koniecznie francuz to od razu trup, psujące się g...o itd.
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...

24 Maj 2011, 20:47

Jeśli będzie aż o 4 lata młodszy to raczej będzie to trup i psujące się g...o :wink:
Jasiek90
Stały forumowicz

24 Maj 2011, 21:41

Niektórzy twierdzą żę "Passat to niezawodny samochód", tak było ale za czasów B2-B3. Aktualnie Passat nie ma czym się chwalić, na tle konkurentów wypada co najwyżej przeciętnie. W Passatach psuję się elektryka, zawieszenie, pompowtryskiwacze w silnikach TDI PD, w rankingach bezawaryjności zajmuję odległe pozycję. Przywiozą trupa bo dzwonie z czołgiem, zaszpachlują, trochę go kredkami pomalują ale i tak znajdą na niego kupca a ten naiwniak będzie myślał że jeździ niezniszczalnym samochodem.

[ Dodano: 24 Maj 2011, 21:46 ]
Jasiek90 napisał(a):trup i psujące się g...o :wink:

Kolego moja Xantia ma już na karku 15 lat, jestem jej właścicielem prawie 5 lat, zrobiłem nią 60tysięcy km i złego słowa na te auto nie powiem! wymieniam tylko te rzeczy które się wymienia standardowo
W moich żyłach płynie benzyna a zamiast serca pracuje turbina
Marcin0116
Początkujący

Miejscowość: WLS
Prawo jazdy: 19 12 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5, Ford Mondeo MKIII
Silnik: 1.9TDI, 2.0 TDDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Maj 2011, 23:26

Chodzi o to, że jeśli istnieje aż taka dysproporcja cenowa to coś z tym francuzem jest nie tak bo w porównywalnym stanie będzie góra 2 lata młodszy.
Swoją drogą dziwne, żeby Ci się psuł przy tak małych przebiegach.
Jasiek90
Stały forumowicz

28 Maj 2011, 19:25

Mi osobiście Wydaję Się Że Samochód Jest Dobry Pod Względem Blach..
Ja posiadam B4 i Blachy mam Jak Nowe :cool:
Ale też mają Parę Bajerów te Samochodziki i Ich Roczniki Są Dobre
Wasyl B4