Co powiecie o hondzie accord 2009!

10 Wrz 2009, 18:29

Mój znajomy kupił sobie honde accord VIIIgeneracji z silnikiem 2.2i cdti sedan! manual
I zastanawia się czy nie zmienić na automat myślicie że to będzie dobrey wybór w takiej hondzie? bo z tego co wiem to automat ma 5przełożen a manual 6! i czy względem tego nie zmieni się przyśpieszenie? teraz do 100km/h ma w 10s a co będzie a automacie? czytałem dużo z nim w necie ale nic nie pisze o automatach! będe wdzięczny za pomoc!
Piotr78
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

10 Wrz 2009, 18:40

W manualu ma 9,7 sek. do setki a w automacie równe 10, także straty dużej nie ma.
A co do tego czy lepiej czy gorzej to niech pójdzie do salonu i się przejedzie- w końcu jedni lubią, a inni nie lubią automatu. ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

10 Wrz 2009, 18:52

spodobał mu się automat bo przejechał się moim smaochodem:) a jeszcze jedno lepszy accord czy mazda 6?
Piotr78
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

10 Wrz 2009, 22:48

Piotr78 napisał(a):a jeszcze jedno lepszy accord czy mazda 6?

Ciężkie pytanie, bo tak naprawdę Honda i Mazda to solidne auta z pazurem. Diesle na pewno lepsze ma Honda, silniki benzynowe porównywalne, jednak ze wskazaniem na Hondę.
Ale to już jest wybór między bardzo dobrym, a najlepszym. Mazda 6 szczególnie ta nowa to super auto!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Wrz 2009, 12:45

napisałeś że kupił sobie auto i się zastanawia nad skrzynia , może dopiero zastanawia się nad autem?
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

12 Wrz 2009, 12:46

no z wyglądu to fajne autko, bezawaryjne, komfortowe, ekonomiczne ;)
ogólnie wolałbym od mazdy 6, przede wszystkim większe...
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
    Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...

21 Wrz 2009, 21:55

Porównanie Mazdy 6 z Fordem Mondeo III wypadło dla Mazdy bladawo,Mondeo zdeklasowało Mazdę komfortem(większy rozstaw osi oraz kół),ja myślę że HONDA pociła by się w zestawieniu z tym Fordem ,jedno pewne ta Honda to auto najwyższej jakości ,nigdy nie słyszałem niepochlebnych opinii o automacie Hondy ,ja jednak wolałbym manuala!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)