Czujnik paliwa Seat Alhambra 2013

27 Cze 2019, 16:29

Witam potrzebuje pomocy ,mam problem z czujnikiem paliwa w Seat Alhambra cały czas pokazuje rezerwę, byłam u mechanika i powiedział że musi zdjąć bak żeby dostać się do czujników paliwa czy ktoś mi odpowie czy to prawda czy czujnik znajduje się gdzieś pod fotelami,mieszkam w Angli i nie za bardzo wierzę tutejszym fachowcom dlatego szukam pomocy
MonikaFoch
Obserwowany

• 28 Cze 2019, 08:22

W warsztacie na podnośniku będzie to chyba szybsze rozwiązanie z lepszym dostępem do baku jak go się zdemontuje. W niektórych autach nad bakiem jest klapka rewizyjna przez którą można dostać się do pływaka i pompy ale dostęp jest ograniczony i czasem trzeba demontować wcześniej wykładzinę podłogową.

Demontaż baku zazwyczaj nie jest skomplikowany i powinien zająć kilka minut. Zapytaj o koszty takiej wymiany to będziesz wiedziała na czym stoisz. Niech rozbije je na części czyli robocizna i koszt nowego czujnika.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

28 Cze 2019, 09:08

Dziękuję za odpowiedź, mechanik powiedział mi że to jest robota na 2 dni dlatego napisałam tego posta żeby dowiedzieć się jak najwięcej
    MonikaFoch
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Śpiący policjant - bezpieczne spowalniacze
      Jak skutecznie uspokoić ruch drogowy? Sprawdzoną i popularną metodą jest montaż progów prędkościowych na drogach. To rozwiązanie ma wiele zalet – wymusza na kierowcach ograniczenie prędkości, powoduje mniejsze ...