Daewoo Espero 1.5 16V,Problem z LPG pali na dwa cylindry:(

13 Maj 2010, 11:51

Witam mam taki problem,gdy przełączam na gaz pali tylko na dwa cylindry i gaśnie na wolnych obrotach i nie chce przyspieszać:/dodam ze na benzynie pali na wszystkie 4.Świece zostały wymienione na początku roku na NGK.Wcześniej miałem problem bo nie palił na jeden cylinder ale wymieniłem przewody WN,Koułke,palec w kopułce i świece i wszystko było dobrze,ale po jakiś paru miesiącach znowu to samo tylko teraz nie pali na 2 Cylindry:( czytałem ze to może być wina zabitych świec ale przeczyściłem i nic nie pomogło:(dodam ze jest to druga generacja gazu.Może ktoś miał podobny problem i będzie wiedział co jest przyczyną tego zjawiska.z góry dziękuje za pomoc.
hrubek18
Nowicjusz

Miejscowość: Hrubieszów

13 Maj 2010, 18:42

Sprawdź cewke.
zywy
Początkujący

Miejscowość: Lubin

13 Maj 2010, 19:19

Tak, nie zaszkodzi sprawdź cewkę, jeśli jest dobra, to może te kable mają przebicie też nie zaszkodzi sprawdzić, teraz różnie bywa, często nowe jest gorsze jak stare... spróbuj zarzucić jakieś używane dobre sprawdzone kable na chwilkę + ewentualnie świece.
Gregor002
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

13 Maj 2010, 22:44

Jeśli na benzynie jest dobrze, a po przełączeniu na gaz chodzi nierówno i zapewne śmierdzi z wydechu to prawdopodobnie jest uszkodzony emulator wtrysku. Po przełączeniu na gaz zdejmij przewód zasilający z elektrozaworu gazowego. Jeśli samochód bedzie dalej chodził to emulator na 100% jest do śmieci.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...