Daewoo leganza - nie odpala

17 Maj 2013, 20:39

Witam,
mam poważny problem ;/ Otóż 3 dni temu normalnie jechałem, nie było żadnych problemów itp a dzisiaj chciałem pojechać i samochód nie chciał odpalić. Nawet nie włączył się zapłon ;/ Przekręciłem kluczyk (normalnie powinien włączyć się zapłon, tylko zapaliły się kontrolki ), chcę przekręcić aby odpalić i nic, nie da się, tak jakby zablokowana stacyjka. Nic nie chce się włączyć (oprócz kontrolek), elektryka nie włącza się, nic ;/ Nigdy nie miałem takiego problemu z nim, wszystko było, ok a tu nagle z dnia na dzień takie coś. Co to może być ?
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.
michalpos
Początkujący

Auto: nie mam

17 Maj 2013, 22:51

Jest tam immobilizer?????????????
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

17 Maj 2013, 23:30

Niby jest, poprzedni sprzedawca powiedział, że jest ale żeby nie używać kluczyków z tym przyciskiem, tylko używać te zapasowe i tak też robiłem, ale nie wiem może przypadkiem jakoś coś ktoś nacisnął ten przycisk..
jaka jest oznaka, że to jest ten immobilizer ?
jak go wyłączyć jak będzie to, to skoro sprzedawca mówił że coś jest z nim nie tak i nie za bardzo mam z nim kontakt..jakiś dobry mechanik będzie umiał go odblokować ?
jaka jest jeszcze opcja jak to nie ten immobilizer ?
michalpos
Początkujący

19 Maj 2013, 11:19

Nikt już nic nie wie czegoś na ten temat ? albo chociaż odpowiedzi na te pytania które zadałem ;)
michalpos
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Różnorodne wersje Golfa na przestrzeni lat
    Debiut Volkswagena Golfa pierwszej generacji w 1974 roku okazał się początkiem imponujących historii pełnej sukcesów. Od tego czasu wyprodukowano ponad 33 miliony egzemplarzy tego modelu. Na szczególne podkreślenie ...