Demontaż lamp oświetlenia tablicy rejestr - Renault Captur

28 Sty 2020, 18:55

Czy ktoś demontował już lampy z oświetlenia tablicy rejestracyjnej ? W instrukcji nie jest dokładnie opisane i pokazane na rysunkach jak to zrobić. Usiłowałem z prawej strony gdzie jest nawet wycięcie w oprawce śrubokrętem wciskać zaczep ale on nie poddaje się i nie można wyjąć lampy-klosza. Nie chcę robić na siłę aby czegoś nie ułamać. Auto stoi w ogrzewanym garażu, nie stoi na mrozie.
ZzZz

28 Sty 2020, 19:04

Lampki a raczej te klosze podważasz tylko z jednej strony i wyciągasz. One dosyć mocno siedzą. Zobacz sobie przykładowe zdjęcia (poniżej) jak taka lampka wygląda od strony wewnętrznej. Musisz podważyć od strony przeciwnej do wtyczki i powinna wyjść.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Celica VI generacji - poradnik kupującego
    Jesteś entuzjastą motoryzacji i chcesz mieć kultowe auto? Toyota Celica VI to samochód, który łączy atrakcyjny wygląd, radość z jazdy i technologie sprawdzone w motorsporcie. Na co należy zwrócić uwagę, ...
    15 lat sukcesów Toyoty Prius
    15 lat temu została zaprezentowana pierwsza generacja Toyoty Prius, której debiutowi towarzyszyło hasło "w samą porę na 21 wiek". Półtorej dekady później, najlepiej sprzedający się samochód hybrydowy ...