Demontaż oświetlenia wnętrza Honda Civic Type S

16 Gru 2020, 11:04

Honda Civic Type S
2.2 diesel, 140km
2007r.

Witam. Nie chce nic urwać i połamać dlatego najpierw pytam. Jak zdemontować obudowę żarówek na podsufitce z przodu, tu gdzie otwiera się dach panoramiczny. Tam jest jakaś wyżłobienie na płaski śrubokręt ale mocno zmielone. To sie podważa czy trzeba to odkręcić ? Gdy mialem Accorda VII wystarczyło podważyć..
Pozdrawiam
michal1997
Nowicjusz

16 Gru 2020, 12:16

Zdejmij ten plastik pod którym masz dwie żarówki. Nie wiem czy czasem tam nie będzie przykręcona w dwóch miejscach z tego co widać po zdjęciach. Załączam Ci widok który znalazłem z przodu i od tyłu tego panelu.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na tym widoku z tyłu masz takie duże otwory być może to jest jakieś mocowanie i na pewno ta strona powinna wyjść najpierw bo z drugiej masz widoczne zaczepy. Innych możliwości mocowania tu nie widzę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Gru 2020, 13:01

A to nie tak ze zdejmuje się tylko tą część w której są żarówki? Chodzi mi o to szkiełko. Na zdjęciu które załączyłeś widac wlasnie takie coś z wejściem na płaski śrubokręt. Sęk w tym czy to trzeba odkręcić żeby zdjąć to szkiełko czy trzeba podważyć szkiełko bez odkręcania tego czegoś czy zdejmować caly ten plastik ze wszystkimi przyciskami
michal1997
Nowicjusz

16 Gru 2020, 15:21

To coś chyba trzeva odkręcic. Jakis patent? Całkowicie zmielone..
michal1997
Nowicjusz

16 Gru 2020, 17:32

Rozwiązane. Dla osób które będą się głowić. Nie trzeba nic odkręcać. Trzeba czymś bardzo cienkim po obwodzie podważać to szkielko az wyskoczy:)
michal1997
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage debiutuje w Japonii
    Nowy Mitsubishi Mirage to globalny, nieduży samochód, który z założenia jest paliwooszczędny, niedrogi i kompaktowy (łatwy w prowadzeniu), czym spełniać ma wszelkie wymagania stawiane kompaktom zarówno ...