Drgania kierownicy przy ~120km/h

09 Lis 2015, 13:50

Witam,

samochód? VW Touran, 2010, DSG, 140KM BMM
od jakiegoś czasu walczę z drganiami kierownicy przy ok 120km/h
do tej pory wymieniono (losowo - a może pomoże) przeguby wewnętrzne, 1 zewnętrzny, tuleje wahacza (przód i tył czyli komplet).
Dzisiaj aby mieć pewność oddałem całe półosie do sprawdzenia - nie doczepili sie do niczego, są idealne....
nie wspomne już o wyważaniu opon w każdym warsztacie nie tylko w moim mieście - to nie pomaga, podobnie jak przekładka na inny komplet kół...

Co może jeszcze powodować drgania? Samochód jest na podnośniku, więc prośba o szybką podpowiedz:)
bdronka
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 11 2001
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: VW Touran
Silnik: 2.0 TDi BMM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

11 Lis 2015, 12:59

Luzów na łożysku kół nie ma? Koła obracają się bez oporów, nie słuchać huczenia?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

20 Lis 2015, 08:38

Być może poduszka silnika daje o sobie znać i dlatego odczuwasz drgania przy wyższych prędkościach,wcześniej zauważyłeś takie objawy? Jak luzy na łożyskach,sprawdzane? Daj znać jak teraz wygląda sytuacja,czekamy na Twoją odpowiedź.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001

20 Gru 2015, 23:56

Ja mam Toyotę i zastanawiam się gdzie ją serwisować, bo coraz więcej rzeczy zaczyna się w niej sypać a ja niestety nie jestem zadowolony z warsztatu. Zdzierają i nigdy nic nie jest na czas!
AlekAle
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 05 1983
Auto: Nie mam

27 Sty 2016, 08:21

A o jaki model Toyoty dokładnie chodzi oraz skąd jesteś? Bo dobre warsztaty,adresy- już nie raz zbyły polecane na forum,jeżeli nie jesteś zadowolony z usług obecnych fachowców, to najlepiej byłoby zmienić warsztat.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Śpiący policjant - bezpieczne spowalniacze
    Jak skutecznie uspokoić ruch drogowy? Sprawdzoną i popularną metodą jest montaż progów prędkościowych na drogach. To rozwiązanie ma wiele zalet – wymusza na kierowcach ograniczenie prędkości, powoduje mniejsze ...