Duże auto do 35tys. pod LPG

08 Sty 2019, 14:54

Witam,

Przymierzam się do kupna auta (używanego) które będzie nadawało się pod instalację LPG. Budżet 35tys. Mazowieckie. Auto musi być a miarę duże bo ja jestem duży. Silnik do 2.0 coś około 150KM (duża moc nie gra roli, byle auto nie zamulało jak trzeba czasami przycisnąć do pracy). Obecnie jeżdżę Toyotą Avensis 2, 2.0 VVTi 147KM i mieszczę się idealnie jak i jeździ mi się nią idealnie - tylko drogo, spalanie rzędu 10-12l/100km. Niestety do mojego silnika nie mogę włożyć gazu. Na początku przymierzałem się do kupna Skody Superb 2 lub Peugeota 508 w dieslu ale ostatecznie się rozmyśliłem z diesla i w grę wchodzi teraz tylko benzyna + LPG. Problem w tym, że nie wiem co dobrze będzie współpracowało z LPG. Liczę na Waszą pomoc.
MadHat
Obserwowany

08 Sty 2019, 19:47

Laguna 2.0T, Mondeo mk3 2.0/2.3/2.5T, volvo s60/v70, c5 2.0/140,

MadHat napisał(a):Niestety do mojego silnika nie mogę włożyć gazu.

Wszystko można, to tylko kwestia kosztów. Chyba kme zrobiło dedykowaną instalację do tego silnika. Jeżeli w avensisie przeszkadza Ci wyłącznie spalanie to szukaj fachowca i zakładaj to lpg. Na pewno wyjdzie taniej niż kupno nowego auta, czyt. pakiet startowy + dobra instalacja na wielopunkt.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Sty 2019, 19:50

masz jeszcze Audi A4 B7 1,8T
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

08 Sty 2019, 19:50

Dzięki za pomoc popatrzę co to za auta.

W mojej toyocie nie przeszkadza mi tylko spalanie. Już jest na wykończeniu i muszę się jej pozbyć...
MadHat
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zamienniki opon - kalkulator
    Zamiennik to opona która ma za zadanie zastąpić nam oponę wzorcową tą którą przewidział do montażu w samochodzie producent. Chodzi tu dokładnie o rozmiar średnicy zewnętrznej opony który będzie jak najbardziej ...