Dziura w dywanie podłogi

05 Gru 2015, 23:53

Witam.
Chciałbym po prosić o pomoc dotyczącą dziury w dywanie w podłodze w samochodzie , dziura nie jest bardzo duża lecz jest widoczna bo jest w miejscu miedzy fotelem kierowcy a drzwiami i za każdym razem gdy wsiadam do auta to mnie ona irytuje , szczerze wiem że można by było wymienić całą podłogę lecz mieszkam za granica i takie koszta nie są tanie a to jest auto służbowe , chciałbym zrobić to sam żeby to jakoś wyglądało i nie rzucało się w oczy . Czy może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak to zrobić samemu ?
Także chce powiedzieć ze szukałem na forum takiego problemu i nie mogłem trafić na taki , dlatego pisze tutaj , jeśli jest nie w tym wątku to przepraszam . Dodam także że tą dziurę zrobił mi jakiś baran gdy jechał przede mną i wyrzucał papierosa i ten pet wleciał akurat przez moje okno i za nim zareagowałem to już zrobiła się dziura , a nie chce mówić na tę chwile mojemu szefowi bo ogólnie nie można palić w samochodzie , wiem o tym i także tego nie robię w samochodzie (lepiej można się skupić na jeździe ) . Proszę o pomoc lub jakieś rady .
Pawel2110
Obserwowany

Auto: hyuandai i10

06 Gru 2015, 18:45

Pomysl czy nie mozna gdzieś wyciąć kawałeczek w niewidocznym miejscu i wkleić łatkę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Gru 2015, 18:50

W sumie to znalazłem takie miejsce gdzie mogę wyciąć i myślałem żeby tak zrobić , tylko jaki klej był by dobry do tego ? Zapewne nie kropelka . Myślałem żeby tez przyszyć to tylko nie mogę znaleść nigdzie igły w kształcie C .
Pawel2110
Obserwowany

06 Gru 2015, 18:56

Bo taka igła nazywa się SZYDŁO, nie mylic z premier.. :yes:
Kropelka moze nie, ale butapren pewnie by wystarczył..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Gru 2015, 20:15

A no nie wiem ale dzięki będę pamiętał :) Hm super . Dziękuje za podpowiedz . W weekend będę robił to zdam relacje :)
Pawel2110
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Summer Cars Party 2010 / relacja
    Po raz czwarty na płycie lotniska Muchowiec w Katowicach mieliśmy możliwość obejrzeć „Najszybszą imprezę tegorocznego lata”. Na przestrzeni ostatnich sześciu lat w Polsce nastąpił ogromny przełom w dziedzinie ...