Witam! Jakieś 2-3 miesiące temu przy odpalaniu OD CZASU DO CZASU pojawiał się dziwny dzwięk. Głośny brzękot lub jak coś by o coś tarło trwa dosłownie 2 sekundy. Od niedawno dzwięk ten pojawia się już za każdym razem gdy odpalam.Nie ważne czy silnik jest zimny czy ciepły. Słyszałem że może jakieś szczotki się kończą czy coś takiegie ktos mi kiedyś powiedział ale cieżko mi znaleść taki dzwięk.Czy wystarczy wymienić rozrusznik i będzie wszystko ok?
A le jeżeli to wina bendixa, to rozrusznika wymioeniać nie trzeba. Oprócz tego, rozrusznik można sprawdzić na stole podłączając go do akumulatora i próbując go zatrzymać jakimś kawałkiem drewna. Jak silnik stanie w miejscu, to rozrusznik do naprawy/wyrzucenia/wymiany. A jak nie będzie siły, żeby go zatrzymać, to jest sprawny.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Volvo S60 Polestar Concept to najszybsze koncepcyjne Volvo Najszybszy samochód koncepcyjny w historii Volvo to "Volvo S60 Polestar Concept" które wyposażono we wzmocniony rzędowy sześciocylindrowy silnik T6 napędzający cztery koła za pośrednictwem układu Haldex. Ten ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.