Fiat 126p Wysoki kierowca ??

05 Lis 2009, 09:42

Mam wysokiego kolegę który kilka lat temu swoim 126p pojechał z żoną na grzyby do lasu.Kiedy wrócili z grzybobrania,maluszek był otwarty i obrobiony z foteli (lotniczych na zamówienie-Groclin). Chcąc wrócić do domu,kolega przyniósł z lasu dwa... pniaki!
I tak jechali 40km paląc głupa z zapiętymi pasami...
Po tej eskapadzie kolega stwierdził,że nawet niezle mu się jechało,bo miał więcej miejsca !!! Niedługo potem zamienił auto na Golfa III,bo w swoim maluchu już sobie miejsca nie mógł znalezć gdy poczuł tę swobodę na pniakach... :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Cze 2010, 22:14

Sorki, ale uważam, że Matiz to porażka.
Ale pewnie mam inne poglądy od Twoich.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

11 Sie 2010, 17:54

bialy56 napisał(a):Sorki, ale uważam, że Matiz to porażka.

nie jesteś w tym sam mam na warsztacie matiza niby wszystko fajnie wygląda ale jakby tak zdjąć reflektory to pod nimi jakieś 20cm rdzy w poważnym stanie rozkwitu osobiśie nie polecam tego autka i ten silnik totalnie sobie nie radzi z takim autem o ile w tico to jeszcze jakoś "szło" to w matizie to jest porażka hehe
1.1MPI hehe jakoś idzie!!
sejomaniak
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Porady dla kierowców przed wyjazdem na wakacje
    Dobre i sprawdzone w serwisie opony, prawidłowe ciśnienie, odpowiednia głębokość bieżnika, wyposażenie awaryjne – to najważniejsze elementy, które należy sprawdzić przed podróżą autem na wakacje. Ważna ...