Fiat Cinquecento - Problem z podłączeniem radia

30 Mar 2017, 16:04

Witam, mam problem z podłączeniem radia samochodowego i byłbym bardzo wdzięczny jakby mi ktoś krok po kroku wyjaśnił jakie kable podłączyć i do czego służą, kostkę ISO już posiadam tylko nie wiem co dalej. Najlepiej jakby kable można było podłączyć od razu pod kostkę ISO żeby nie kupować większej ilości kostek :)

Główna wiązka która wychodzi z samochodu :

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kostka ISO :

Druga wiązka kabli które wychodzą z samochodu (kable cienkie) :

Antena jest i wiem jak ją podłączyć :D
hssporting
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 20 08 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 0.700
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

27 Kwi 2017, 11:34

Tu masz schemat kostki ISO schemat-kostki-iso-podlaczenie-przewodow-vt100672.htm z opisem kabelków.

Na pierwszym zdjęciu masz zaznaczony plus, a masa to będzie czarny. Plus po stacyjce musisz po prostu znaleźć.

Ile masz głośników w samochodzie?

Jak chcesz sprawdzić kabelki od przednich głośników to najlepiej zdjąć osłony i sprawdzić jakie do nich idą kolory. Wtedy będziesz pewny że dobrze podłączysz.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...
    Jak działa Toyota Safety Sense?
    Toyota Safety Sense (TSS) to pakiet który składa się z kilku systemów bezpieczeństwa i ma za zadanie zapobiegania kolizjom lub ograniczeniom ich skutków. Opisujemy poniżej systemy które wchodzą ...