Fiat stilo 1.9jtd

03 Lut 2022, 18:10

Siemanko
Mam dylemat w sprawie samochodu z tytułu, nie wiem co robić i oczekuje pomocy ze strony innych użytkowników:)
Mam fiata stilo schumacher , auto jest naprawdę git przez 3 lata użytkowania nic dosłownie się nie zdarzyło smutnego . Jedynie co to zjada go rdza , powoli bo powoli i zastanawiam się czy jest sens malować cały samochód ( chałupniczo w domu ) czy sprzedać i dołożyć kilka tysięcy do innego. Myślałem żeby kupić seata leona 1 generacji 1.9tdi lub 1.8t . Ale zastanawiam się czy jest sens przesiadać się do w sumie podobnego samochodu i wiem że ciężko będzie znaleźć w miarę zadbany egzemplarz ... Chciałbym się poprostu doradzić co wy byście zrobili , bo ja już sam nie wiem
Jaca7schumi
Obserwowany

06 Lut 2022, 19:34

A dużo masz tej rdzy? Może warto by naprawić bardziej profesjonalnie niż chałupniczo?
Stilo to fajne i wygodne auto. Dodatkowo masz limitowaną wersję.

W sprawie Leona już chyba sam sobie odpowiedziałeś. Będzie albo duży przebieg albo po dzwonie albo oba na raz.
Po drugie Leona też już natura wzywa i biodegraduje. Dodatkowo w Stilo masz lepszy silnik niż te z Leona. Diesel w Leonie to choć legendarnie trwały TDI to przede wszystkim klekot i stara konstrukcja. JTD w niczym mu nie ustępuje, kulturę pracy ma o niebo lepszą. Benzyniak z kolei będzie miał problemy z głowicą (1,8 T).
Szkoda Twoich pieniędzy.
Wg mnie jeżeli chcesz zmiany to szkoda kasy na Leona I generacji.
miszczprostej
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
Auto: Skoda Octavia RS
Silnik: 2,0 TDI 230 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Tundra i Sequoia TRD Sport oraz RAV4 Adventure
    Na targach w Chicago Toyota zaprezentowała swoją ofertę dla rodzin lubiących aktywnie spędzać czas. Pick-up Tundra i pełnowymiarowy SUV Sequoia otrzymały pakiet TRD Sport. Nową wersję o nazwie Adventure otrzymał także RAV4. ...