Ford C-max 1.8tdci czy warto

25 Gru 2015, 00:47

Witam,

Ponieważ szukam auta rodzinnego ale nie za dużego zaintersowałem się marką Ford (zawsze auta grupy VAG) i wybór padł na focusa w kombi lub na C-max bardziej skłaniam się ku temu drugiemu.

Szukam już auta po 2007 roku i znalazłem niedaleko siebie C-max po liftingu z silnikiem 1.8tdci. Niestety nie mam nikogo znajomego co posiada takie auto oraz ten silnik. Jedynie mam odczucie jazdy volvo v50 z 1.6diesel i po trasie spalał mi 5 litrów po mieście 8 litrów ropy - wrażenia z działania silnika bardzo pozytywne. Wystarczające przyspieszenie i frajda z jazdy.

Dlatego prosiłbym na informację na co zwrócić uwagę podczas oględzin i czy silnik fordowski jest dobry i czy lepszy/gorszy od 1.6tdci?

Auto jest z 2007 roku, uzytkuje je osoba od 5 lat. Sama sprowadzała przebieg 173tys. km wersja wyposażenia titanium.
emswisnia
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 12 2003
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Ibiza 6K
Silnik: 1.9TDI AFN 145KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...