Ford Focus mk1 1.8tdci 100km

14 Kwi 2019, 15:23

Witam jak w temacie chcę zakupić Focusa mk1 z tym silnikiem link do ogłoszenia poniżej , właściciel ma go ok 3 lat , malowane doły tylnych drzwi , nadkole tył i wstawione progi rok temu , posiada sprawną klimę , opłaty czerwiec/sierpień , własciciel mówi że po wciśnięciu sprzegła lekko słychac takie pyknięcie lekko jargocze, gość twierdzi że jak go kupił przy przebiegu 205tys to już tak było ale nic się nie pogorszyło , co myslicie warto go kupić czy lepiej odpuścić ? Cena oczywiscie do negocjacji ale nie wiem ile może gość zejść.

[link do oferty na Olx wygasł]
teedy1
Początkujący

14 Kwi 2019, 15:58

Blacharsko wygląda zdrowo, ale silnik to tykająca bomba.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Kwi 2019, 16:02

Gość mówił że blacharsko jak na forda jest ładnie , z silnikiem też mówił że problemów nie ma , tylko popykuje jak by dwumasa , i z jednej strony cena atrakcyjna i ładne auto a z drugiej nie chciał bym zaraz połowe wartości auta wpakowac i mam dylemat :)
teedy1
Początkujący

14 Kwi 2019, 16:56

Najlepiej by było, jakbyś obejrzał auto z dobrym mechanikiem, bo dla mnie kupno rdzewiucha z tym niezbyt udanym silnikiem (pisze to fan Forda, uczcie sie VAGowicze :mrgreen: jest bez sensu.

Jeśli koniecznie Focus, to lepiej szukać czystej benzyny (ze zdrową blachą ofc), ale za 5k i tak trzeba szukać najlepszego stanu technicznego niezależnie od znaczka.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

14 Kwi 2019, 17:55

Rewelacji bym się nie spodziewał ale jak masz niedaleko to oczywiście możesz obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 2 1,5 SKYACTIVE-G o mocy 90 KM
    Samochód Mazda 2 wyposażony jest w silnik benzynowy czterocylindrowy o pojemności 1,5 który generuje 90 KM, a to pozwala na osiągnięcie pierwszej "setki" w czasie 9,4 sekundy. Średnie spalanie wg producenta ...