FORD ORION r.92 Hamulec ręczny + Biegi

11 Lut 2008, 21:33

witam, mam pytanie co może być nie tak jeżeli biegi mi wchodza nie tak jak trzeba. Czyli nie wchodzą pewnie a najgorzej 3-bieg wchodzi...
Napewno sprawia wrażenie wyrobionego bo w końu swoje latka autko ma a nic tak nie było wymieniane. I moje pytanie co dokłądnie trzeba tam wymienic żeby biegi wchodziły pewnie... i ile w przybliżeniu kosztuje wymiana takiej części.
z góry dziękuje...
Ostatnio edytowany przez Lord_Daniels, 17 Lut 2008, 23:38, edytowano w sumie 1 raz
Lord_Daniels
Nowicjusz

• 14 Lut 2008, 00:45

Lord_Daniels napisał(a):witam, mam pytanie co może być nie tak jeżeli biegi mi wchodza nie tak jak trzeba. Czyli nie wchodzą pewnie a najgorzej 3-bieg wchodzi...
    Napewno sprawia wrażenie wyrobionego bo w końu swoje latka autko ma a nic tak nie było wymieniane. I moje pytanie co dokłądnie trzeba tam wymienic żeby biegi wchodziły pewnie... i ile w przybliżeniu kosztuje wymiana takiej części.
    z góry dziękuje...

Odpowie mi ktoś na to bo widze że zostało to pozostawione bez rozpatrzenia a tymbardziej bez pomocy dla mnie...
    Lord_Daniels
    Nowicjusz

14 Lut 2008, 19:15

Jeżeli podczas wrzucania biegów nic nie zgrzyta,to można wykluczyć sprzęgło.Natomiast co jest powodem,to trzeba by sprawdzić regulację drążka biegów.No i jak nie pomoże to trzeba skrzynię rozebrać i sprawdzić.Przyczyn może być wiele - od wodzików do zębatek.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

17 Lut 2008, 20:44

hmm z tym to raczej mogę się przyzwyczaić...
    A jeszcze jedno hamulec ręczny ie łapie w ogóle prawie...
    Zaciągam ręczny i popuszczam sprzęgło i na prostej drodze porusza mi się do przodu:/
    znajomy wymieniał mi zębatki ale to samo było, myślicie że to linka od ręcznego może być???
    Lord_Daniels
    Nowicjusz

18 Lut 2008, 18:04

Jak nie wejdziesz pod samochód i nie sprawdzisz co nie działa to się nie dowiesz.Przyczyn może być kilka - zerwana linka przy drążku hamulaca,pęknięta linka,zatarta linka,zatarty mechanizm przy kole itd.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

53 Nissany NV200 zakupione przez GDDKiA
      W wyniku rozstrzygniętego przetargu nieograniczonego zorganizowanego przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Lublinie na dostawę 53 szt. samochodów patrolowych z przeznaczeniem dla 16 Oddziałów ...