Golf 4 1.9 TDI AHF Sprzęgło 220mm czy 230mm?

09 Wrz 2021, 22:54

Ktoś wie jaka oryginalnie była średnica sprzęgła? Bo są 220mm i 230mm, ilość zębów 28 i nie wiem który zestaw zamówić
Ciastek140
Początkujący

10 Wrz 2021, 11:57

Tu najlepiej by było rozebrać, sprawdzić jaki tam siedzi komplet sprzęgła i zamówić ale możesz jeszcze spróbować podając VIN sprzedawcy choć nie zawsze to cię w takim przypadku sprawdzi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Wrz 2021, 13:27

No właśnie chciałem zamówić samemu i do mechanika oddać, żeby zmienił, bo tak zamówiłbym u niego ale trochę dużo chce za komplet
Ciastek140
Początkujący

10 Wrz 2021, 15:21

Pewnie jest tak, że zamawia np. z IC (tam tanio nie jest ale ma praktycznie części na już) i mu przywożą w kilka godzin od zamówienia. Sam pewnie zamówi jak rozbierze żeby zobaczyć co tam dokładnie siedzi.

Nie wiem czy w tym przypadku jest sens takiego kombinowania.

Duża różnica jest w cenie? Rozumiem, że części porównujesz dokładnie tego samego producenta.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Wrz 2021, 23:12

Chyba jednak zostawię jemu zamawianie części, bo tak jak kolega wyżej napisał części będzie miał w kilka godzin i nawet jakby było złe, to odeśle i następnego dnia już będzie miał, a różnica w cenie to +/- 150 zł, więc chyba szkoda zachodu
Ciastek140
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...
    Kultura jazdy w korkach - czy też tak jeździcie?
    Mamy miesiące w których na drogach jest ciaśniej niż zwykle. Wtedy częściej niż zazwyczaj możemy spotkać się z zatorami na drodze. W takiej sytuacji częściej też możemy zostać mimowolnymi świadkami lub nawet ofiarami ...