Golf II problem z olejem

16 Cze 2010, 07:53

Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Michał i ostatnio wszedłem w posiadanie golfa 2. Problem ukazał się jak kupiłem auto ok 2 miesiące temu. Kontrolka od oleju zaczęła się świecić i piszczeć gdy osiągnęła temperaturę taką co włącza się wentylator chłodnicy. Problem z tym ustał to nic nie grzebałem , pojawiał się jak mówię około 2 miesięcy wstecz. Teraz jakieś 2 dni temu gdy odpalam auto np po nocy co jest ostygnięte to problemów , płynnie pracuje i w ogóle wsiadać i jeździć. Jak osiągnie tą temperaturę co się od chłodnicy wentylator włącza to zaczyna wariować auto. Gubi obroty trzęsie się ,wszystkie plastiki wprawia w wibracje no i czasem zgaśnie . Tak jak mówię wszystko jest ok dopóki nie przekroczy tej temperatury . W sumie olej nadaje się do wymiany ale to chyba nie jego wina że auto tak odpiernicza :razz: aha zapomniałem dodac wszystko dzieje się jak np stoję na światłach czy co jak auto porusza się ..

Silnik w nim to 1.6 rok produkcji 88 z gazem...

Pozdrawiam
master289
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...