GOLF IV TDI - Mam Małe Pytanie... Albo i duże... :-(

25 Sty 2009, 17:01

Witam!
Kupiłem auto... miesiąc ponad temu... w sumie naprawde idealne jest wszystko... ale dzisiaj odpaliłem i zapaliła się kontrola od świec żarowych... i przez cały czas do wyłączenia silnika mruga... :/ ale wszystko jest niby OK... świece żarowe grzeją się w sekundkę... tak jak zawsze nic nie wskazuje by coś się zepsuło... dodam że jak "odpale" zapłon... to również po 30 sekundach zaczyna migać nawet gdy silnik nie pracuje... :/ wiecie może co to jest...?
Moje auto to GOLF IV TDI 98rok...
keim
Nowicjusz

• 25 Sty 2009, 19:37

jest jakis błąd w komputerze i dlatego miga lampka od swiec
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

26 Sty 2009, 18:42

sprawdz czujnik świateł 'stop'
    Bruner75
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: TST
    Prawo jazdy: 19 07 1993
    Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI

27 Sty 2009, 12:17

to samo mialem i po naprawienu czujnika stop kontrolka dalej miga, ale tym sie nie ma co przejmowac jak wjade kiedys do serwisu to podlacza pod kompa
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

27 Sty 2009, 13:32

Już jest wszystko ok... :)
    Wiecie co to było...
    "prostownik?" czy coś takiego... wymienili mi tą część na nową... zmieniłęm przypalony bezpiecznik i jest ok :)
    dzięki wam za rady pozdrawiam :)
    keim
    Nowicjusz

27 Sty 2009, 16:09

a możesz dokładnie powiedzieć co wymieniłeś i czy miałeś problemy z świałami stop (czy działały poprawnie)
    MaBo714
    Nowicjusz

27 Sty 2009, 16:50

z pod kierownicy wyjeli jakiś "zielony mały element" zwany prostownikiem elektrycznym czy coś.... i wymienili na nowy... a z tym 1 bezpiecznik mi poszedł...co do świateł "STOP" to raz mi się zapalały a raz nie... gdy sam śmigam to wiecie trudno samemu dostrzeć czy palą się czerwone stop czy nie... heh... ale naszczęście wszystko dobrze
    keim
    Nowicjusz