Golf, Polo, Civic, Almera czy Corsa? Pomóżcie

17 Cze 2008, 16:52

Witam, chciałbym kupić ekonomiczne autko do jazdy po mieście do powiedzmy 8tys. Wiem, że na tym forum było już wiele takich tematów, ale większość z nich już przeczytałem. I wybrałem takie opcje. Golf III, Polo III, Civic V, Almera N15 i Corsa B. Pomóżcie mi coś z tego wybrać, ew czekam na jakieś inne ciekawe propozycje.
dzialo77
Nowicjusz

17 Cze 2008, 22:17

Skoro przejrzałeś te tematy to wiesz wiele (teoretycznie) o podanych samochodach. Proponuję takie działanie: jeśli masz duży dylemat jaki samochód wybrać szukaj każdego z tych aut, a gdy trafi się naprawdę zadbany, dobrze zachowany egzemplarz w niezłej cenie, to bierz. Do Twoich propozycji mogę jeszcze dorzucić astrę i punto
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

17 Cze 2008, 22:33

obstawiam w kolejności...
1) VW (Polo III, Golf III)
2) OPEL (Corsa B)
3) HONDA (Civic V)
4) NISSAN (Almera)
5) FIAT (podany przez Martoro)
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz

Miejscowość: RST

17 Cze 2008, 23:10

No o Punto też myślałem. Ale zrobię chyba tak jak napisał Martoro. Fredstw czytając to forum właśnie do Golfa sie trochę zniechęciłem. A jakoś najbardziej przekonałem do Civic i do Corsy. Teraz dostałem fajną ofertę kupna Polówki 1,4 rocznik 97 za 8tys, tak więc jutro jadę go obejrzeć.
dzialo77
Nowicjusz

18 Cze 2008, 21:49

dzialo77 to mi sie podoba, sam chce namowic kumpla zeby mi sprzedal swoja Polo'wke z '97 roku z 1.4 pod maska - samochod zaj****cie zadbany jak na ten rocznik i wyposazenie nie zle...
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz

Miejscowość: RST

18 Cze 2008, 23:05

Właściciel zażądał za nią jednak 8,5 tys a dla mnie te 8tys miało być takim totalnym maximum, więc sie jeszcze zastanawiam. Chociaż autko jest zadbane i ma wymienione wszystkie filtry i pasek rozrządu. Jednak i tak jakoś najbardziej przychylam sie do Hondy Civic i będę jednak chyba szukał tego samochodziku.
dzialo77
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...

19 Cze 2008, 13:17

Polo na pewno Cię nie zawiedzie. CIVIC gwarantuje lepsze osiągi ze względu na lepsze silniczki. Do 8 tysięcy CIVIC'a znajdziesz, ale nie wiadomo jaką będzie miał historię prawdę mówiąc. Te samochody lubią "młodzi" no a dalej to już pewnie wiesz co będzie :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam