Cześć!
Jakoś w październiku będę brał się za kupno samochodu a rozglądam się już teraz dodatkowo ucząc się o motoryzacji.
No i mam pare pytań.
Ogólnie przy wyborze kierowałem się tym, że większość czasu będę jeździł po Krakowie, sedany czy kombi odpadają bo nie potrzebny mi jest tak duży samochód, spoko jeśli nie będę jeździł z nim do mechanika co tydzień (bo sam nie znam się na mechanice w ząb). Spalanie ogólnie mniejsze niż większe a co do mocy to nie potrzeba mi potwora, ale, żeby mnie maluch na światłach nie wziął
![Wink ;)]()
No i ogólnie benzynka.
Leon I (to ZDECYDOWANY faworyt)- jak jest z jego spalaniem/awaryjnością? Konkretnie chodzi mi o modele 1.6 i 1.8(1.8T) - słyszałem o spalaniu na poziomie 10l/100 więc myślałem czy by nie kupić 1.8 i zagazować. Tak, nie zmieszczę się w 10000 pewnie, ale najwyżej dorzucę 2k na gaz.
Honda Civic VI (coupe) - to podpowiedział mi kumpel który jest mechanikiem i ufam mu jeśli miałbym mu oddać auto. Zaproponował mi, żeby kupić jakieś stosunkowo tańsze autko i resztę kasy wydać na gruntowny remont czego by tam trzeba było. Co sądzicie o czymś takim?
Myślałem jeszcze nad Corolla E12 i Mazdą 3 (ale to akurat uwaliło mi się jak przeglądałem allegro).