Hatchback do 10 tys.

02 Sty 2020, 21:36

Hej,

szukam jakiegoś hatchbacka do 10 tys. ew. jakiś lifeback, sedan, jak będzie godny uwagi. Najlepiej segment C.
- 8-10k + ok 3k startowego
- benzyna, lpg może być już założone, byle by nie było z nim problemów sam zakładać nie będę nie ma to sensu
- przebiegi roczne ok ~5k, docelowo pojeżdżę max 20-30k i wymienie wóz
- jazda to mniej wiecej po równo miasto/trasa, często drogi szybkiego ruchu, ale krótkie odcinki, także coś zwinnego i stosunkowo małego
- skrzynia manualna
- silnik co najmniej 90KM, a najlepiej powyżej 100, max 2.0 poj. w miare nieawaryjne
- może być 3 drzwiowy
- klima
- elektryczne wycieruchy przednie, auto stoi kolo domu/mieszkania
- Rejon: małopolska cała + obrzeża Podkarpacia i świętokrzyskiego

Autko najlepiej od osoby prywatnej, wolałbym unikać komisów i trupiaszczy z Niemiec. Przebieg bez większego znaczenia byle by zadbane i nie bite.
Model/marka raczej bez znaczenia choć wolałbym unikać Golfów, Pasatów, Audi, BMW dużo tego powystawiane sporo sprowadzanych i łatwo się nadziać. Raczej coś w stronę Japońców, jakas Honda wpadły mi w oko ostatnio civiki i accordy w sedanie, Toyota, albo solidne Volvo.
Odrzuciłem też Fordy, bo ponoć maja kiepskie motory w benzynie.
Chyba wszystko, jakby ktoś znalazł coś wartego uwagi, może na co zwracać uwagę, uważać lub coś innego wartego zanotowania które modele/silniki w tych ramach byłyby najlepsze to można śmiało pisac ; )
cichowski7
Nowicjusz

02 Sty 2020, 22:19

Nie ma czegoś takiego jak "lifeback". Podrzuć jakieś linki bo "jakaś honda" albo "solidne volvo" niewiele mówi.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Sty 2020, 16:35

Oczywiście, że nie ma - chodziło mi o "LifTback'a" :)

Ale do rzeczy - kilka ofert:
Accord 2002r 1.8 [link do oferty na Olx wygasł]
Corolla 2005r 1.4 lpg [link do oferty na Olx wygasł]
Mazda 2005r 2.0 [link do oferty na Olx wygasł] to raczej odrzucam ale daję linka bo blisko mam
Astra 2004r. 1.6 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Astra 2004r.1.6 lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz
Civic 2002 1.6 lpg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Byłbym wdzięczny za analizę. Pozdrawiam
cichowski7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...