Honda Civic czy VW Polo do 12 000 ???

24 Gru 2007, 09:58

Witam, potrzebuję porad - informacji odnośnie tematu wiadomości.
Auto planuję kupić na wiosnę,ale już teraz staram się podjąć decyzję co to będzie i szukać czegoś konkretnego.

Jak widzicie ograniczenie pieniężne to max 12000zl. Zastanawiam się na tymi dwoma samochodami, i jeden i drugi ma swoje + i -.
Nie wiem jak podejść do Hondy Civic - Sedan, najlepiej 1.4 (polo w tej samej pojemności mnie interesuje), miło się czyta o małej awaryjności tego auta, ale z drugiej strony to japończyk.
Z kolei dobre polo w takich pieniądzach to polo z 3 drzwiami - przynajmniej tak mi się wydaje z tego co aukcje różne przeglądałem.

Czekam na Wasze opinie,porady i pomoc.
gkarol
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

24 Gru 2007, 11:12

Trochę to trudne porównanie. Civic jest znacząco większy od Polo, przedstawicielem segmentu C. Co za tym idzie większy, mocniejszy silnik, większy komfort, itp. Oczywiście Polo może kosztować podobnie bo one trzymają cenę (niekiedy cena jest chora w stosunku do tego co oferują). Technicznie Honda za te same pieniądze będzie bardziej nowoczesna technicznie. Jak znajdziesaz dobry egzemplarz to polecam Hondę. W swojej pracy zawodowej napatrzyłem się na wiele VW i ich przypadłości.
Rzeczoznawca
Nowicjusz

26 Gru 2007, 13:58

Ok, po przejrzeniu wszelakich informacji na temat hondy jestem na 90% zdecydowany na zakup tego samochodu. Nie ukrawam że auto troszkę mnie zafascynowało :D Jest może jakiś uzytkownik tego auta, który mógłby wypowiedzieć się na temat cen części zamiennych i ich dostepności??
gkarol
Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

26 Gru 2007, 16:48

Ceny czesci bedą porownywalne. Popatrz po stronka z czesciami samochodowymi
Bigstar
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...