Honda civic

01 Cze 2011, 17:53

pytanko glupie ale swierzak jestem , jak sprawdzic jaki dokladnie mdel hondy posiadam wiem napewno ze 1.5 98 rok ale czy hatchback itd to nie mam pojecie ,prosze o wyrozumialosc :grin:
poul94
Nowicjusz

Miejscowość: polska

02 Cze 2011, 08:40

daj linka do aukcji z podobny autem to Ci powiemy co to masz

Hatchback (ang. hatch – właz, drzwi; back – tył) – typ zamkniętego nadwozia samochodu osobowego, o dużej tylnej pokrywie (klapie) przestrzeni bagażowej stanowiącej trzecie lub piąte drzwi. Jest to nadwozie jedno- lub dwubryłowe. Część bagażowa samochodu jest dostępna z zewnątrz po podniesieniu do góry tylnej klapy schodzącej z linii dachu do bagażnika lub z wnętrza pojazdu, po odchyleniu oparcia tylnego siedzenia. Klapa zawiera tylne okno i część tylnej ściany.

Podobnymi do hatchbacka typami nadwozi są: kombi i minivan. Jednak typ hatchback jest stosowany do określania mniejszych samochodów. Auta klas wyższych, wyposażone w pokrywę bagażnika podnoszoną wraz z tylną szybą określa się mianem liftback. Podział pomiędzy hatchbackiem i liftbackiem jest dość umowny i płynny.

Samochody typu hatchback często posiadają składane tylne siedzenia, co pozwala znacząco zwiększyć przestrzeń bagażową.
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

02 Cze 2011, 16:56

Widać , że chłopak młody jest :) Zreszta jego nick chyba coś podpowiada :D. Mozesz miec hatchbacka , sedana albo coupe , chyba innych modeli hond z tego roku nie bylo, mam racje ?

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowany przez AutoSol Sklep, 02 Cze 2011, 21:43, edytowano w sumie 1 raz
AutoSol Sklep
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa