Witam ... Mam maleńkie pytanie . Czy jest mozliwosc by w moim samochodzie jakim jest Hyundai Coupe 2.0 zalozycz zawór blow off ?. Wiem ,że takie zawory zaklada sie w silnikach TDI ale czy jest urzadzenie ,które bedzie wydawac rownie swietny "świst" jak oryginalne blow off ? Z Góry dziekuje za wszelką pomoc
jak założysz turbinę to założysz też zawór upustowy czyli tzw "blow off" który zapobiega doładowaniu silnika w momencie np zmiany biegów (po innemu upuszcza ciśnienie które generuje turbina w momentach kiedy ono nie jest potrzebne w silniku, przy okazji zapobiega wytracaniu prędkości i ciśnienia generowanego przez turbinę)
No to mi pomogłeś . Napisałeś wszystko co juz wiem .Ciekawi mnie poprostu czy jest dostepne na rynku uządzenie ktore emituje ten sam dzwięk ,w silniku bez turbo . Mimo wszystko dziekuje ze poswieciłeś chwile pzdr
no nie wiem http://www.gizmag.com/soundracer-v8-video-review/14019/ poczytaj da się z tym zrobić jakikolwiek dźwięk jaki byś sobie wymarzył, tak jak pisze tylko aby był efekt "na zewnątrz" musiał byś założyć głośnik w odpowiednim miejscu
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Z dzieckiem na wakacje - podróż w samochodzie Wyjazd na rodzinne wakacje często oznacza pokonanie setek kilometrów samochodem, aby dotrzeć do celu. Przejechanie kilku godzin w aucie bywa trudne i męczące, zarówno dla kierowcy jak i pasażerów, w szczególności ...
Panowie, ogólnie blow off jak już pisaliście jest to zawór upustowy który zwiększa żywotność turbiny i zapobiega tzw. dziurze w doładowaniu. jeśli nie założysz sobie turbiny to zapomnij o tym dźwięku. są na rynku turbo gwizdki które mają naśladować BOV-a. testowałem taki gwizdek ii efekt jest porażający xD jak gwizdek w czajniku i nic więcej. a przy mocniejszych silnikach benzynowych nawet nie słychać tego efektu gdyż dźwięk wydobywający się z tłumika wszystko zagłusza. tak czy inaczej dźwięku BOV-a nie da się podrobić. na tą chwilę nie ma urządzeń ani sposobu na imitację blow off-a . tyle w temacie
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.