05 Mar 2015, 17:05
Witam,
poszukuję sprawnego, używanego auta (sedan/kombi) tak do 8 tys., którego części i naprawy będą tanie. Auto będzie bardzo eksploatowane (taxi) więc musi być mało awaryjne. Przeglądając ogłoszenia znalazłem Hyundai Elantra (Kombi) z 2000r i bardzo mi się spodobało. Na dodatek jest już zagazowane. Niestety, nie mam za dużego pojęcia o tej marce, a o tym modelu to już w ogóle (coś mało popularne te auta w Polsce). Dodatkowo wyszukanie jakichkolwiek informacji na ten temat jest niemalże nimożliwe.
Link do okłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto było sprowadzane z USA (jakoś ok 2005r)- czy wersja amerykańska różni się jakoś od europejskiej? Będzie kłopot z częściami? Wiadomo,że w tej cenie i w tym roczniku nie można bezkrytycznie wierzyć w przebieg auta, tak samo pewnie lakier na 100% jest "nowy". Co mnie najbardziej interesuje to awaryjność tego modelu - będzie to dobry wybór na taxi?
Wiem też,że "typowe" auta na taxi to ople, fordy czy renaulty - jeździ tego pełno więc są sprawdzone. Kusi mnie jednak ten Hyundai, dlatego będę wdzięczny za wszelkie opinie.
Pozdrawiam,
Marcin